- Esetleg több éttermet is megnézett-e és ha nem vagyunk túl szemtelenek, meg nem titok, párat nevesítsen már.
- Milyen kritériumokat vet figyelembe az éttermeknél?
- Ugyan van a rövid kis írásában utalás rá, hogy mi jött be neki annyira a Rosensteinnél, de ha többet elárulna, megköszönnénk.
Woolsey kisasszony megkeresésünkre azt mondta, hogy természetesen több étteremben is megfordult, amikor mostanában Budapesten járt és elsősorban saját tapasztalatai alapján hozta meg a döntést és írta, amit írt. De persze helyiekkel is beszélt és turistákat is megszólított. Előbbiek mindenképpen meglátogatásra javasolták neki a Rosensteint. Hangsúlyozta - amit az írásában is megjegyez -, hogy nagyon nem az számított, hogy divatos, felkapott, modern helyet nevezzen meg, hanem az ikonikus alatt azt értette, hogy történet legyen mögötte,valódi, hús-vér. Mondjuk úgy, hogy nem is történet, hanem történelem. A Mosonyi utcai étteremben ezt érezte meg, a családi szellemet, az intimitást, “mintha otthon lettem volna” – mondta Woolsey. Mindemellett (és nem másodlagosan) a Rosensteinben ülve lehetősége nyílt ízekben is, magyar-zsidó ízekben egyaránt megtapasztalni a tradíciót, ez pedig számára Magyarország esszenciáját jelentette.