Hirdetés
Hirdetés

Michelin csillagos étterem ihlette ízek a Cioccolatte-ban - A Sweet Escape Braziliába érkezett

SZERZŐ: Szász Eszter
2022. augusztus 31.
Brazília édes ízei, hangyás fagylaltot, megannyi izgalmas édességet kóstolhatsz a Cioccolattéban, ha befizetsz a fagylaltozó a Sweet escape virtuális ízutazására.
Hirdetés

Immáron harmadik alkalommal utazhatunk virtuálisan a világ körül a Cioccolatte Fagylaltozó Sweet escape sorozának segítségével, amelyet 2020-ban a pandémia hívott életre. A Covid első évében a Ciocolattéban a fagylaltok ízeiben köszönt vissza egy adott ország gasztronómiája, legyen ez egy koktél vagy sütemény, de volt már olyan is, hogy a kubai dohányt alakították át a jéghideg édesség ízére.

BLP / Fotó: Cioccolatte Facebook

Idén ugyan már lehet újra utazni, de a Sweet Escape-pel is folytathatjuk a világ ízeinek felfedezését. Épp félidőhöz érkezett a sorozat, méghozzá Brazíliába, a fagylaltok ízeit pedig a brazil Alex Atala, a Sao Paoló-i D.O.M. étterem séfje ihlette. A két Michelin csillagos D.O.M. 2021-ben a világ harmadik legjobb étterme lett a Latin America’s 50 Best Restaurants rangsorában.

Amazónia/ Fotó: Cioccolate Facebook

Az egyik ízben, amely az Amazonia nevet kapta, az Atala által készített desszert, a sült saúva hangyás sütemény születik újjá. A hangya ugyan nem, de a különleges íze bekerült a fagylaltba, amelyet így még a vegánok is nyugodt szívvel megkóstolhatnak. Az édességet ezen kívül ananász, a gyömbér és a lime is ízesíti. A másik fajta fagyi pedig a BLP Amazónia kincsei előtt tiszteleg. A banán és a citrom mellett a különleges, egzotikus, illatos gyökér, a priprioca ízeit érezhetjük benne. Innen kapta a hárombetűs nevét is. 

Az édes utazás pénteken Etiópiával folytatódik. 

Cioccolatte Fagylaltozók

Cím: 1137 Budapest, Pozsonyi út 7. és 1117 Budapest, Buda-part tér 3.

Nyitvatartás: Pozsonyi: Hétfőtől-csütörtökig és vasárnap: 12:00-21:00, péntek-szombat: 12:00-22:00 Buda-part: Hétfőtől-vasárnapig 12:00-20:00

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram