Hirdetés

Meredek számok: a séféletmód ártalmai

2017. május 9.
  Túlterheltség, stressz, önromboló menekülési módok a mindennapos feszültségből – egy friss felmérés eredményei Londonból. Egy Angliában végzett, friss felmérés szerint a megkérdezett szakácsok több, mint kétharmada gondolja úgy, hogy a túl hosszú munkaidő és az állandó stressz jelentős negatívkihatással van a mentális és fizikális állapotukra. A kutatásban 269 londoni szakács vett részt. Az anonim […]
Hirdetés

 
Túlterheltség, stressz, önromboló menekülési módok a mindennapos feszültségből – egy friss felmérés eredményei Londonból.
Egy Angliában végzett, friss felmérés szerint a megkérdezett szakácsok több, mint kétharmada gondolja úgy, hogy a túl hosszú munkaidő és az állandó stressz jelentős negatívkihatással van a mentális és fizikális állapotukra.
A kutatásban 269 londoni szakács vett részt. Az anonim nyilatkozók 44%-ának 48 és 60 óra között alakul a heti munkaóráinak száma, 14%-uknak pedig 60 óra felett.

A séfek 69%-a érzi úgy, hogy a hosszú munkaidő árt az egészségének, és még ennél is több, 79%-uk állította, hogy a fáradtság miatt érte már őket baleset, vagy váltak munkaképtelenné. A megkérdezett szakácsok fele nyilatkozott úgy, hogy esett már depresszióba a túl sok munka miatt.
A szakácsok 29%-a vallotta be: megesik, hogy alkoholt iszik a munkaidő átvészelésére, míg a megkérdezettek 56%-ánál jelenik meg a fájdalomcsillapítók vagy más stimulánsok szedésének problémája.
A téma azután került napirendre, hogy tavaly ősszel egy séf, Daniel Patterson nyíltan kezdett beszélni a depresszióval való küzdelméről, és arról a taburól, ami a gasztronómián belül uralkodik a mentális problémák, betegségek kapcsán. Bár a felmérésben megkérdezett 269 szakács nyilvánvalóan nem reprezentálja az egész séftársadalmat, de talán érdemes volna odafigyelni a kutatás eredményeire.
Olvasta már másik cikkünket a témában? A séfszakma és a depresszió
A téma az utóbbi években többször is napvilágra került olyan tragikus események kapcsán, mint a három Michelin-csillagos séf, Benoit Violier  (l'Hôtel de Ville) tavalyi öngyilkossága Svájcban, vagy Nathan Laity, a londoni Tate Modern senior sous chefjének halála, 27 egymás után ledolgozott, 14 órás munkanap után.
Forrás.

Hirdetés

Warning: Undefined array key 0 in /mnt/BLOCKSTORAGE/home/639033.cloudwaysapps.com/kqavbfzkwc/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 6

Warning: Attempt to read property "term_id" on null in /mnt/BLOCKSTORAGE/home/639033.cloudwaysapps.com/kqavbfzkwc/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 6

Warning: Undefined variable $sponsor_data in /mnt/BLOCKSTORAGE/home/639033.cloudwaysapps.com/kqavbfzkwc/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 17

Warning: Attempt to read property "description" on null in /mnt/BLOCKSTORAGE/home/639033.cloudwaysapps.com/kqavbfzkwc/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 17
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram