Hirdetés
Hirdetés

Menő menü az Air France járatain: Csillagos magasságokban enni

SZERZŐ: Méhész Zsuzsa
2019. szeptember 10.
Abban az országban, ahol az étkezést nagyon komolyan veszik, nem kell csodálkozni a következőn: az Air France menüjét neves séfek találják ki. 2009 óta szorosan együttműködik a légitársaság az ünnepelt francia szakácsokkal. Senki ne a turistaosztály kissé fűrészporízű, előrecsomagolt szendvicseire gondoljon: a menő menü a business és a first class utasainak jár csak. 
Hirdetés

Olyan fénylő csillagok, mint Joël Robuchon és Daniel Boulud is álmodott már fogásokat a felhők fölé, míg Alain Ducasse az első osztályon utazókat kényezteti a legjobb lounge-ban a párizsi Charles de Gaulle Repülőtéren

Guy Martin egyik korábbi fogása az Air France-nek

Az Air France legújabb parnere Daniel Rose. Az amerikai Rose Párizsban elegáns, szezonalitásra építő éttermével, a Springgel szerezett hírnevet. New York Cityben pedig Michelin-csillaggal díjazták a tengerentúlon újraéledő francia konyha kinti képviselőjét, a szintén Rose nevéhez köthető Le Coucou-t. De hogy teljes legyen a sor, a patinás, 16. századi házban működő párizsi Chez La Vieille étterem és a La Bourse et la Vie nevű pékség is hozzá tartozik. 

Daniel Rose két fogása az Air France-nek

Rose Illinoisból származik, a párizsi Amerikai Egyetem befejezése után Lyonba utazott, és Paul Bocuse-nál tanult főzni. Hat év gyakorlati tapasztalatszerzés után nyitotta meg első éttermét. A Springbe nem csak az ételek, de a kivételes ízléssel válogatott francia borok miatt is szívesen jártak az emberek. Egyszerre nem sokan, mert csupán 16 vendégszékkel rendezték be. 

„Megtisztelő, hogy az Air France engem választott partneréül. Ez a légitársaság repített Franciaországba 21 évvel ezelőtt, hogy itt kezdjem meg kulináris utazásomat, mely a mai napig tart. "

Az új menü szeptembertől lesz elérhető az Air France tengerentúli járatain, a Párizsból az Egyesült Államokba és Kanadába tartó gépek magasabb osztályain. 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram