Hirdetés
Hirdetés

Egy ártatlan rutinkérdéssel indult: na és melyik pizza a vendégek kedvence? Persze még csak kis idő telt el a nyitás óta, és még minden formálódik, de érdekes választ kaptunk az encsi Dudás-testvérektől.
Rutinkérdésre általában rutinválaszt kap az ember (ha azt vesszük, teljes joggal). Az éttermek pedig, legyen az gyorsbüfé vagy klasszikus vendéglő, rendre arról számolnak be, hogy a vendégek jobb szeretnek a komfortzónájukban maradni, és legtöbbjük a jól bevált ízekre szavaznak – önmegvalósító séfek a konyhán ide vagy oda.
Kíváncsiak voltunk, hogy a Miskolcon pár hete kóstolt vadító pizzavariációk közül melyik vált be eddig legjobban. Dudás Szilárd ahelyett, hogy bemondta volna a jó öreg Margheritát vagy a magyarosat (mindkettő melegen ajánlott a Pizza, Kávé, Világbékében!), azzal a meglepő válasszal szolgált, hogy a két talán legkülönlegesebb ízkombináció bizonyult eddig a legkelendőbbnek.

Fotó: Szindbád, az utazó

A sütőtökkrémes alapon Speck-sonkás, gorgonzolás, mézes-diós pizza, valamint a friss fügével, prágai sonkával és stracciatellával készülő eddig a vendégek legnagyobb kedvence.

Stracciatella alatt a szó eredetijét értjük: a mozzarellasajt legjavát, amely a burrata közepét jelenti, ezt a fantasztikusan krémes és friss, tehéntejből készült sajtot. Különleges alapanyagok sora kerül még a pizzákra, legyen az mángold vagy lila karfiol, dió vagy pisztácia, vagy külön ízvilágként a rozmaringos burgonyás pizza, amelynek – a sütőtököshöz hasonlóan – szintén nem paradicsomos az alapja, hanem burgonyakrémes. Persze a már említett klasszikus Margheritát vagy az úgynevezett magyaros pizzát is azért érdemes itt kérni, mert a csúcsminőségű alapanyagoknak köszönhetően egyszerűen nem abban a ligában játszanak, mint amit a legtöbb helyen megszokhattunk.

A miskolci Pizza, Kávé, Világbéke kevesebb, mint két hete tart nyitva, úgyhogy akár az “újdonság erejére”, a vendégek kíváncsiságára is ráfoghatjuk, hogy éppen ezeket az ínyenc párosításokat kérték mostanáig a legtöbben. Mindenesetre elmondhatjuk, hogy

Miskolc – és környéke – eddig óriási nyitottsággal és lelkesedéssel fogadta a gourmet pizzabárt, és ez akár az ország többi részére is lelkesítően hathat.

Hiszen ahogyan anno sokan egy lyukas garast nem adtak volna azért az ötletért, hogy Magyarország észak-keleti csücskében nyisson bárki is olyan színvonalú éttermet, mint az Anyukám Mondta – az eredmények magukért beszélnek.
Na és ha ezek után kiderül, hogy a Pizza, Kávé, Világbéke italkínálatából nem a kézműves sörök vagy a szörpök, hanem a “tasmán borsos gintonic grapefruittal” című tétel megy a legjobban, bontunk egy üveg pezsgőt a mégsem megtorpanó, hanem dübörgő gasztroforradalom örömére!

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS