Hirdetés
Hirdetés

Medvehagyma krémleves marinált eperraguval és nyúlcomb chips-szel

SZERZŐ: DiningGuide
2011. május 25.
Könnyű, frissítő, kellemes ízek egy meleg nyári napon!
Hirdetés

Könnyű, frissítő, kellemes ízek egy meleg nyári napon!
Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 Köteg medvehagyma
  • 2 db nyúlcomb
  • 1/2 l tejszín
  • 20 dkg eper
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 tk ecet
  • egy csipet só
  • cukor

Elkészítés: A nyúlcombot kicsontozzuk, sózzuk, borsozzuk és vákuumban vajjal 65 °C–on 55 percig készítjük.
A leves: A medvehagymát blansírozzuk, leszűrjük (a levet megtartjuk), jeges vízben lehűtjük. Thermomixbe tesszük , hozzáadjuk a levét és sóval fehér borssal ízesítjük. Turmixoljuk.
Eperragu: Érdemes egy órával előbb elkészíteni! Sóval, cukorral, egy kevés borecettel, apró kockára vágott lilahagymával marináló levet készítünk, melybe belehelyezzük az egyforma kockára vágott eperszemeket.
Tálalás: A levest melegítjük, a nyúlcombból vékony szeleteket vágunk, majd forrósított chips sütőben megsütjük és a levesbe helyezzük. Tálaláskor ráhalmozzuk a lecsepegtetett marinált eperragut.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram