Hirdetés
Hirdetés

Mától még fényesebben ragyog a budapesti ÉTOILE Champagne Bar

SZERZŐ: Knap Gábor
2023. június 15.
Mától kóstolható –, Magyarországon kizárólag az ÉTOILE Champagne Bar kínálatában– a Laurent-Perrier új Grande Cuvée-je, a Grand Siécle Iteration Nº26, amely három kivételes év terméséből készült.
Hirdetés

Kiemelt kép: fotó: Gündüz Attila

A Párisi Udvar egyike Budapest olyan ikonikus épületeinek, amely újkori szerepével minden ízében képes megidézni a város aranykorának nevezett időszakot. Az ott működő étterem és szálloda mellett a Párisi Udvar champagne bárja, az ÉTOILE, széles kínálattal csábítja a vendégeket. Presztízsét pedig mi sem emelhetné jobban, mint az, hogy a Laurent-Perrier itt tartotta újdonságának, a három évjáratból házasított Grand Siécle Iteration Nº26-nak világszinten is az első bemutatóját, a különleges tétel pedig mától két hétig pohárral is kérhető.

A legtöbb poharazható tétel 

Budapest egyetlen champagne bárjában úgy tartják, érdemes a pezsgőfogyasztást közvetlenebbé tenni, és nem kizárólag a különleges alkalmakra korlátozni. Épp ezért tartanak az itallapon 18-20 olyan champagne-t is, amelyek poharas tételként kóstolhatók anélkül, hogy egy teljes palackkal kelljen rendelni belőlük. 

Emellett természetesen rozékat vagy vintage, illetve millésime tételeket is lehet választani náluk, nem beszélve a Magnum és Mathusalem palackokról. A hazánkban egyedülálló készletben mintegy 50 féle champagne érhető el, a tradicionális francia buborékos italok mellett pedig különféle koktélokat is kóstolhatnak az odalátogatók, de a bár nem csak kínálatában nyújt elsőrendűt: a hely atmoszférája és kialakítása is méltó a palackban erjesztett champagne eleganciájához.

A Grand Siécle Iteration Nº26

Az 1812-ben alapított Laurent-Perrier stílusát mindig is a frissesség, a kifinomultság és a kreativitás hármasa határozta meg, egyebek mellett ennek is köszönhető, hogy a champagne ház termékeit mintegy 160 országba exportálják.

Virágh Csaba, az ÉTOILE vezető sommelier-je a Dining Guide-nak elmondta, hogy ugyan a pezsgők világában a vintage általában egyet jelent a kiváló Prestige Cuvée-vel, a Laurent-Perrier azonban ezen is túlment, amikor 1959-ben megalkották az első Grande Siecle-t, vagyis a legjobb évjáratok házasítását. 

Ennek a 26. kiadása, a mától, az ÉTOILE vendégei számára pohárral is értékesített tétel, amelyet chardonnay és a pinot noir szőlőfajták alkotnak, a kivételes 2012-es, 2008-as és 2007-es évjáratokból. 

Ritkaságokra vadászva

A sommelier elárulta, hogy épp ezekben a hetekben dolgoznak az ÉTOILE megújuló champagne lapján.  A jövőben kiemelnek a kínálatból néhány tételt, amelyekhez Lutz Lajossal, a Párisi Passage Restaurant executive séfjével, a Bocuse d'Or Akadémia tagjával, alkotnak kreatív falatokat, illetve exkluzív ajánlatként ezután is feltűnik majd néhány különleges champagne is.

„Úgy tapasztaljuk, különösen szeretik a vendégeink a kuriózumokat, így a jövőben még több olyan egyedi tételt szeretnék bemutatni az ÉTOILE Champagne Bar-ban, amelyeket Magyarországon nem tudnak máshol megkóstolni” - mondta Virágh Csaba.

A cikk megjelenését az ÉTOILE Champagne Bar támogatta.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram