Hirdetés
Hirdetés

Lovász Zsolt, a Textúra volt cukrászséfje a külvárosban jelentkezik desszertműhellyel

SZERZŐ: DiningGuide
2021. augusztus 25.
Helló, 17. kerület.
Hirdetés

„A margarin, növényi tejszín és jilk paszta Bermuda-háromszögéből kellene kitörni” – fogalmazott 2019 júniusában a Dining Guide országos tortatesztjén Lovász Zsolt, a Textúra Étterem akkori cukrászséfje. „Az tisztán látható, hogy a fejlődés a cukrászdák területén is megindult, ugyanakkor látható, hogy ez nem lesz kevésbé lassú folyamat, mint ami az éttermek világában is lezajlott az elmúlt évtizedekben.”

Két év és a mai fejlemények távlatából más fénytörést kapnak a cukrász akkori kérdésfeltevései, hiszen a Michelin-csillagos Borkonyha testvérétterme, egyben az ország egyik topéttermének cukrászműhelyét hagyta hátra a pandémia időszakát követően:
„Érdekes felvetésnek tartanám azt kutatni, hogy miként is zajlanak ezek a folyamatok. A rengeteg hagyományos cukrászda mellett valódi, nagy arányú kereslet nincsen az újvonalas cukrásztermékekre, vagy éppen fordítva?

Hajlandóság nincsen sok cukrászda részéről a valódi megújulásra, mert esetleg attól tartanak, hogy a minőségi alapanyagokból készülő cukrásztermékekre nem lesz fizetőképes kereslet?

Sajnos az a tapasztalat, hogy mind a mai napig sokan szavaznak arra, hogy multiüzletláncok által árult, tömeggyártásban készült termékeket vásároljanak desszertként vagy ünnepekre otthonra.”

Lovász Zsolt tehát meg is válaszolta felvetéseit azzal, hogy saját projektbe kezdett, ráadásul – üdvözlendő módon – nem a belvárosban vagy a budai üzletnyitási lázat meglovagolva, egy kevésbé sztárolt városrészen, a 17. kerületi Rákosligeten.

Társa ebben egy ifjú cukrász, Paraszt Szilvia, akivel közösen alapították a Cream! Dessert and Cake műhelyét. Egyelőre megrendelésre dolgoznak – személyes átvétellel és házhoz szállítással egyaránt –, valamint beszállítanak rendezvényekre és vendéglátóhelyekre is.

Lovász Zsolt elszakadva az éttermi tányérdesszertek világától, monodesszertekben igyekszik visszaadni azt az élményt, amit korábban degusztációs menük végső felvonásaként prezentált.

Hétköznapi desszertek minőségi alapanyagokból, de nem a kommersz cukrászdákban megismert formákban. Nem maradhat el a tisztelgés a francia cukrászhagyományok előtt, de a hagyományos magyar desszertek 2021-es átiratait és a hamarosan felálló mousse torta kínálat darabjait is bátran kóstolhatjuk Paraszt Szilvia és Lovász Zsolt elgondolásában. A Cream! márka jelenleg még épül-szépül, de hamarosan kiforrott formájában lép a közönség elé.

Pest kertvárosiak, készüljetek!

Érdekel a nagy tortateszt is:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram