Hirdetés
Hirdetés

Közös kollekcióval teszi édesebbé a januári szürkeséget a Chez Dodo és a Freyja

2024. január 16.
A főváros, sőt talán egész hazánk legismertebb és legkedveltebb macaron-lelőhelye, a Chez Dodo tulajdonosa, Szalai Dóra, illetve a Freyja megálmodója és a croissant-ok nagymestere, Dormán Péter a tavalyi évhez hasonlóan idén is egy közös desszertkollekcióval rukkoltak elő azért, hogy a sokszor kissé lapos és szürke januárt megédesítsék. Az süteményekhez ezúttal Nápolyból és Norvégiából szerezték az inspirációt.
Hirdetés

A Chez Dodo és a Freyja tulajdonosai a magánéletben is egy párt alkotnak, ráadásul mindketten rajonganak a cukrászatért és a süteményekért, amellett, hogy ez a hivatásuk is, így az együttműködés már-már kézenfekvő volt.

A sfogliatella egy hagyományos nápolyi desszert

„Megkönnyíti a közös munkát, hogy nem szab határt az idő a közös ötleteléseknek, illetve elég gyakran szerzünk közösen élményeket Petivel az utazások során a gasztronómia területén is”

– mesélte Szalai Dóra.

Az eredeti sfogliatella ricottás kémmel készül és porcukor kerül a tetejére

„A sfogliatella egy hagyományos nápolyi desszert, amibe az olaszországi nyaralásunk során szerettünk bele, ráadásul itthon korábban nem találkoztunk vele. Hajszálvékonyra nyújtott tésztából készül, amit a kezünkben, vajjal kell nyújtani, nagyon izgalmas kihívást jelent elkészíteni” – tette hozzá a Chez Dodo tulajdonosa. Az eredeti sfogliatella ricottás kémmel készül és porcukor kerül a tetejére, a kollaboráció során készített desszertet viszont szerették volna még különlegesebbé és csinosabbá tenni, így került a ricottába sok vanília és meggy, illetve azért, hogy még gyümölcsösebb legyen, extra meggygél is, a tetejét pedig vanília és pisztácia chantillyvel díszíti és teszi még krémesebbé. 

A Chez Dodo és a Freyja tulajdonosai a magánéletben is egy párt alkotnak

A honningbombe egy teljesen más ízvilágot képviselő sütemény, hiszen nagyon fűszeres és karakteres, kívül roppanós, belül puha, krémes házi piemontei mogyorókrém, vanília crémeux és marmalade kerül bele.

A honningbombe egy fűszeres és karakteres sütemény

Még akkor lopta be magát a szívünkbe, amikor egy télen hosszabb időt töltöttünk Norvégiában.

Ez a fűszeres ízvilág nagyon jól passzol a téli, kicsit borúsabb időjáráshoz és hangulathoz, ezért is gondoltuk, hogy egy merőben eltérő, mégis remek társ lehet a sfogliatella mellett. Korábban erre nem is volt példa, hogy ennyire különböző édességeket alkottunk volna a kollaborációnk során, így ez számunkra is egy izgalmas újdonság” – hangsúlyozta Szalai Dóra. Valószínűleg pont azért, mert két ennyire eltérő, egymással nehezen összehasonlítható desszertről van szó, egyelőre a vendégek sem tették le egyértelműen egyik vagy másik mellett a voksukat, mindkettő népszerűnek bizonyul. 

Krémes házi piemontei mogyorókrém, vanília crémeux és marmalade is kerül bele

A limitált kollekció január 29-ig napi limitált darabszámban elérhető a Chez Dodo boltjában, a webshopon és a Wolton keresztül, illetve a Freyjában is.

 

Fotók: Glódi Balázs

 

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram