Június 17-én szezonnyitó fesztivállal indítja be a szezont a 2021 nyarán debütált Szigliget Várudvar. Idén kezdi azt a teljes képet mutatni az eseményhelyszín, amit tavaly vázolt Gerendai Károly, a projekt egyik tulajdonosa. A Szigligeti vár aljában tervezett komplexum a bemutatkozása szerint „A Balaton kulturális és kulináris központja", ahol koncertek, szabadtéri színházi előadások és élő sportközvetítések szórakoztatják a vendégeket a Balaton mellett.
Nemrég jelentette be csatlakozását a Bíró Lajos-féle Buja Disznó(k), Rácz Jenő pedig változtatott a tavalyi koncepción, és süteményekkel tér vissza a Nem rossz, ahogyan a közelmúltban erről hírt is adtunk.
A pénteki szezonnyitó ceremónián újabb gasztroszereplővel bővül a Szigligeti Várudvar, ugyanis Újbuda egyik törzshelye, a Bartók - reggel.délben.este nyit pop-up üzletet közvetlenül a Buja Disznó(k) és a Digó Pizza között. A Bartók Béla úti étterem tulajdonosi köre átfedésben van a pesti Két Szerecsennel és a Fleischer Restobaréval, akik mindhárom helyszínen más stílusú vendéglátást képviselnek.
Csupán annyit árultak el, hogy Szigligeten a Bartók Béla úton már slágernek számító lecsóval – vegán tojásos és kolbászos verzióban – biztosan találkozhatunk.
San Sebastiantól egyelőre még fizikailag és átvitt értelemben is messzire vagyunk, de egy kis kedvcsináló a Gerendai Károllyal készített 2021-es interjúnkból:
„Tényleg egy nagyon kicsi település, mégis ez a Balaton egyik legkülönlegesebb és legszerethetőbb helye, körülötte a tanúhegyek, a történelmi ófalu és a Szigligeti Vár, ami egy igazi turistaattrakció. Rajtunk kívül több minőségi szolgáltató is található itt már, a legnevesebb közülük talán a Villa Kabala, és nemrég még Bíró Lajos is megjelent egy új vendéglővel Szigligeten.
Szigliget egy mesés kis település, ami messze nem csak a klasszikus balatoni strandolásról szól. Mind kulturálisan, mind a fekvését tekintve kilóg egy kicsit a sorból, ráadásul mindenképpen pozitív irányban. Én azt remélem, hogy ezzel a projekttel még inkább ki fog lógni, és sokan mostantól már úgy gondolnak majd rá a nívós gasztronómia kedvelői, mint San Sebastianra, ami Európában arról nevezetes, hogy milyen sok minőségi vendéglátóhely található, egy viszonylag kis városban. Most ennek az 1000 lakosú kis falunak a gasztroarculata is jelentősen megerősödik majd, hiszen valószínűleg ez lesz lakosság arányosan a legtöbb jó vendéglátóhelyet felvonultató település az egész közép-európai régióban." (Tovább az interjúra.)
Tovább olvasok:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.