Hirdetés
Hirdetés

Konkrét koncepció helyett a vendégek igényeire fókuszál Nagy Szabolcs vezetésével az N28 Wine & Kitchen

SZERZŐ: DG
2023. szeptember 20.
Ebéd- és vacsoraidőben is tábláról kínált bisztrómenüre számíthatunk a Nagymező utcában újra versenybe szálló N28 Wine & Kitchen-ben, amely konyhájának élén a korábban bezárt Fricskából ismert Nagy Szabolcs áll.
Hirdetés

Extrém koncepciók helyett sokkal inkább a vendégek visszajelzéseire és igényeire szeretnének reagálni, és ennek megfelelően alakítani a kínálatot, ugyanis a cél a szerethetőség a díjak hajhászása helyett.

Nagy Szabolcs / Fotó: N28

Manapság vendéglátóhelyet nyitni vagy újranyitni legalább olyan rizikós vállalás, mint a Covid idején volt, hiszen a vendégek kétszer is meggondolják, hogy mikor, mire költenek. Ennek ellenére mostanában többen is belevágnak az újrakezdésbe, mint például a Fricska 2.0, ami nevének megfelelően a korábbi étterem egy újragondolt változata. Szintén az újrainduló lista tagja a gyakran csak pesti Broadwayként emlegetett Nagymező utcában található N28, amely séfjének, Nagy Szabolcsnak a neve többek között éppen a Fricskából lehet ismerős. 

Fotó: N28

Szabolcs szerint a jelenlegi, nem túl kedvező gazdasági körülmények mellett  a vendéglátóipari szektort is sújtó munkaerőhiánnyal is meg kell küzdenie annak, aki stabil és megbízható csapatot toborozna.  Ennek az egyik oka, hogy a pandémia kezdetén történt elbocsátások csalódásként élnek a munkavállalókban, de szintén problémát okozó jelenség a konyhai munkáról kialakított hamis kép, amely a médiából érkezik. „Úgy gondolom, hogy a tv-ben látott főzőversenyek hozzájárulnak ahhoz, hogy sokan azt gondolják, egy konyhán nem kell csinálni semmit. Ezek alapján joggal feltételezhetik az emberek, hogy ez bárkinek megy, azonban ez a valóságban csalódáshoz vezet” – mesélte Szabolcs, aki a nehézségek ellenére sikeresen egészítette ki régi csapatát új szakemberekkel. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, tulajdonosi részről is szükség volt az elhivatott, fair hozzáállásra, ugyanis már teljesen más a helyzet a vendéglátásban, mint például 10-15 évvel ezelőtt: a képzett és tapasztalt munkavállalók joggal várják el a biztos és kiszámítható körülményeket, a kiemelkedő bérezéssel járó, bejelentett munkaviszonyt, illetve a 8-10 órás műszakokat. „A szakmailag is jól teljesítő kollégákért manapság versenyezni kell, így a vendéglátásban is elengedhetetlen, hogy egy vállalkozás korrekt és kiszámítható legyen, ami pár évvel ezelőtt kevésbé volt jellemző” – mutatott rá Szabolcs.

Fotó: N28

A növekvő alapanyag- és energiaárak szintén kihívás elé állítják az éttermeket, így előfordul, hogy kompromisszumot kell kötni, ami természetesen nem mehet a minőség rovására. „A korábban már jól bevált beszállítói körrel dolgozom együtt, továbbra is olyan kistermelőkkel, akik megbízható forrást jelentenek. Nem ragaszkodunk a szélsőséges megoldásokhoz, a cél az, hogy magas minőségű, ám megfizethető étterem legyünk” – hangsúlyozta az N28 kapcsán Nagy Szabolcs. Nem szeretnének túlságosan extra vagy extrém ötletekkel próbálkozni, esetleg egy konkrét koncepcióhoz ragaszkodni foggal-körömmel: sokkal inkább az a cél, hogy odafigyeljenek a vendégek visszajelzéseire és a törzsközönség igényeire. Manapság ez a fennmaradás kulcsa lehet, hiszen óriási a kínálat, tehát a vendégek bőven tudnak válogatni, ám egyre vékonyabb az a réteg, amely megengedheti magának, hogy rendszeresen házon kívül étkezzen. 

Fotó: N28

Naponta változó háromfogásos ebédmenüvel indulnak, amit 15 óráig lehet rendelni, az ára 5-6000 forint között fog mozogni, a vacsora esetében pedig 6000 Ft körül indul majd a főételek ára, amikből több opció lesz az előételekhez, levesekhez és desszertekhez hasonlóan. 

Bár az étlap folyamatosan változni fog, lesznek állandóan visszatérő tételek is, amelyek között biztosan számíthatunk marhapofából készült gulyásra mangalicakolbásszal, marha velőscsontra gratenírozva – tárkonyos mustárral, gyöngytyúk raviolira, illetve házi burgonyás kenyérre. 

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram