A kezdeményezés Wossala Rozinának és a Kishusom csapatának köszönhető, akik összefogásra buzdították a kézműves kolbászozókat (mindig öröm konkurálás helyett ilyen akciókról hírt adni). Első alkalommal összesen hat szereplővel fut majd a zsíros örömökkel kecsegtető hétvége, és aki csak kicsit is (kolbász)ínyenc, pontosan tudja, hogy a hat helyszín hatféle kolbászélményt jelent. Elmerülhetünk a klasszikus, feltűrt ingujjal tunkolásban mustárral és kötelezően fehér kenyérrel Ica Mamánál, gourmélkodhatunk a Töltő agyelhagyó kombinációi között válogatva, kérhetjük bárányból a Kishusomban, megtapasztalhatjuk, hogy miért is "Hús, hús, hús" a Cupákos szlogenje, besétálhatunk a Séf Utcájába vagy a Séf Asztalára csaphatunk a két nagy húsos szaki, Bíró Lajos és Wolf András birodalmában.
Három napig tart majd a vigasság, és aki a 72 óra alatt háromszor is rászánja magát a kolbászozásra, annak érdemes beszereznie az első helyszínen a kuponfüzetet, és begyűjtenie a kolbászolást igazoló három pecsétet, mert a szervezők egy Secret Sausage Partyval fejelik meg a hétvégét a három pecsétet összegyűjtők számára. Ezt nevezzük mi kolbászkultúra-építésnek!
A nagy budapesti kolbászolás résztvevői:
A Séf Utcája, V. Belvárosi Piac (Bíró Lajos)
Cupákos, VII. Dob u. 31. (Tasnádi Ákos)
Ica Mama Húsboltja, XI. Bartók Béla út 64.
Kishusom, VII. Madách Imre út 10. (Wossala Rozina)
Séf Asztala, Westend City Center (Wolf András)
Töltő, VII. Wesselényi u. 31. (Juba Benedek)
Gyönyörködjünk egy kicsit!
A Facebook-eseményhez itt lehet csatlakozni!
Időpont: 2018. április 27-29., péntek-szombat-vasárnap