Costes Downtown
Idén Szilveszterkor fekete-fehérbe borul a Costes Downtown vacsora menüje. A nyolc fogásos kóstoló menün a fekete és a fehér színek dominálnak: zebramintás ravioli homár cappucino-val, andalúz fokhagymaleves fekete vulkanikus sóval, fekete ceviche, illetve “Gargouillou” Ying-Yang verzióban. Az exkluzív eseményre fekete-fehér a dress code. A menüsor vegán verzióban is elérhető, ezt szükséges előre jelezni a foglalásnál.
A vacsora ára: A nyolc fogásos kóstoló menü 100.000 Ft/fő, a hat tételes borpárosítás 50.000 Ft-ba kerül. Asztalfoglaláskor 50.000 forint depozitot szükséges letenni.
Costes Downtown Asztalfoglalás
Salt
Tóth Szilárd Michelin-csillagos étterme grandiózus, mintegy tizenöt fogást tartalmazó menüsorral teszi fel a pontot a 2023-as évre. A degusztációs menü mellé exkluzív pezsgősort kínálnak igazán ünnepi tételekkel. A foglalás ára tartalmazza a három órás vacsorát, a nyolc tételből álló pezsgősort, vizet, szervízdíjat. A menü elérhető vegetáriánus és vegán verzióban is, amit foglaláskor jelezni szükséges.
A vacsora ára:185 000 ft/fő, ami tartalmazza a tizenöt fogásos menüsort és a pezsgő válogatást.
Borkonyha
A Michelin-csillagos Borkonyhában Sárközi Ákos és Puskás Csaba head chef gondoskodnak az ünnepi év lezárásról. Szilveszteri vacsorájukra 18:00 és 19:30 között lehet érkezni. A hat fogásos menüsoron kacsamáj, malaccsászár, marharavoilos káposztaleves, édesköménnyel és kaviárral kísért fogas is található többek között. A menü bor párosítást, aperitif-et, egy kávét és egy vizet is tartalmaz. Az étterem december 31-én 23:00-ig tart nyitva.
A vacsora ára 70.000 Ft/fő, amely tartalmazza a hat fogásos menüt, a borpárosítást, egy pohár aperitif-et, egy kávét és egy vizet. A foglalást az ár 50%-ának befizetésével lehet véglegesíteni.
Laurel
A Laurel idén is Champagne vacsorára invitálja az Új Évet ünneplőket, melynek menüsorát kifejezetten erre az egy alkalomra állították össze. Két különböző kóstoló menü választására van lehetőség, amelyek azonos fogásszámmal rendelkeznek; ezek közül az egyik teljesen vegán, semmilyen állati eredetű összetevőt nem tartalmaz. A húsos menün többek között olyan különleges fogásokat találunk, mint a szarvasgerinc, a tokhal vagy a bundás kaláccsal kísért véreshurka. A vegán menün szezonális zöldségételek és egyéb különlegességek, mint például tárkonnyal és feketegyökérrel kísért gyöngybab is szerepelnek.
A vacsora ára: 145.000 Ft/fő, amely tartalmazza a tíz fogásos menüt és a champagne sort is.
Costes
A Rácz Jenő és Koppány Levente által irányított Ráday utcai Costes konyhája nyolc fogásos kulináris utazásra invitál emlékezetes évzáró estét ígérve. A menün többet között kacsamáj rocher, szopós malac porchetta, beluga kaviárral tálalt saibling is szerepel. Az ételeket nemzetközi tételekből álló borpárosítással kísérhetjük.
A menüsor ára: 200.000 Ft/ fő Az ár tartalmazza a nyolc fogásos menüsort, a nemzetközi Prestige borpárosítást, a welcome drink-et, valamint a korlátlan víz, kávé-és tea fogyasztást.
Stand 25
Marhatatár, kacsamáj terrine, tengeri süllő, pirított burgonyás nudli – Széll Tamás és Szulló Szabina Bib Gourmand minősítésű étterme három, illetve négy fogásos menüvel várja a vendégeket Szilveszter estéjén. Amennyiben a három fogásos menüt választjuk 17:30-kor vagy 18:00 tudunk érkezni, a vacsora pedig 20:00-ig tart. A négy fogásos menü választása esetében a vacsora 20:30-kor, 21:00-kor vagy 22:00 kezdődhet és a 0:30-ig tart. Az egyes fogások rendelésénél több tétel közül is választhatunk.
A három fogásos vacsora ára 34.500 Ft/fő, a négy fogásos menü ára: 39.500 Ft/fő, ami egy pohár champagne-t, korlátlan víz és egy csésze kávé/tea fogyasztását foglalja magában. A menü ára fogásonként egy étel fogyasztását teszi lehetővé.
Noon & Lua Resort
A Michelin-ajánlott balatonfüredi Noon étterem a Lua Resort-tal közös Casino Royal tematikájú négynapos, három estés szilveszteri hosszú hétvégével ünnepli az Új Év érkezését december 29 és január 1 között. A csomagajánlat két gyertyafényes, illetve egy szilveszteri gála vacsorát tartalmaz, emellett többek között wellness használatot, sztárfellépőket és revüműsorokat is magában foglal.
A csomagajánlatok 645.000 forinttól indulnak.
Essência
A magyar-portugál Essência csapata december 31-én hét fogásos menüsorral készül, amelyen olyan különlegességek találhatóak, mint a gomba tartelette, a langusztin, a rombuszhal vagy a zellerrel és tormával kísért őz.
A vacsora ára: a hét fogásos menü 104 900 Ft/fő, alkoholmentes párosítással 129 900 Ft/fő, bor párosítással 156 900 Ft/fő.
Rumour
A Rumour by Rácz Jenő felejthetetlen szilveszteri vacsorát ígér, amelyet a séfasztalnál fogyaszthatunk el. A vacsorára két turnusban érkezhetünk, az első ültetés 18:10-20.30-ig tart, ahol egy hatfogásos kóstoló menüt ehetünk végig. A második ültetés 21:00-kor kezdődik, ahol Rácz Jenő séf tíz fogásos menüjét lehet kóstolni. Mindkét menüsor kérhető champagne vagy alkoholmentes ital párosítással.
A menüsor ára: Az első ültetés hat fogásos kóstoló menüje champagne párosítással 120 000 Ft/fő, hat fogásos kóstoló menü alkoholmentes ital párosítással 95 000 Ft/fő. Depozit: 50 000 Ft
A második ültetés tíz fogásos kóstoló menüje champagne párosítással - 195 000 Ft/fő, alkoholmentes ital párosítással - 150 000 Ft/fő. Depozit: 100 000 Ft
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.