Hirdetés
Hirdetés

Ki kér faszénfagyit?

SZERZŐ: DiningGuide
2017. február 27.
A kaliforniai Scratch Bar & Kitchen egy lelkes és igen kreatív házaspáré. A litván származású Margarita, aki cukrászséf, a nagymamájától „örökölte” a furcsa alapanyag ismeretét. A desszert ötlete már az ő fejéből pattant ki, és mostanra signature dish lett az étteremben. Állítólag egy hétfogásos degusztációs menü után a legjobb, amit az ember tehet a teltségérzet […]
Hirdetés

A kaliforniai Scratch Bar & Kitchen egy lelkes és igen kreatív házaspáré. A litván származású Margarita, aki cukrászséf, a nagymamájától „örökölte” a furcsa alapanyag ismeretét. A desszert ötlete már az ő fejéből pattant ki, és mostanra signature dish lett az étteremben. Állítólag egy hétfogásos degusztációs menü után a legjobb, amit az ember tehet a teltségérzet ellen…
„Gyerekkoromban, amikor gyomorrontásom vagy valamilyen emésztési problémám volt, nagymamám faszenet adott – meséli Margarita. – Arra gondoltam, kipróbálom itt az étteremben. Olyan szépen megszínezi az ételeket és tényleg jót tesz az emésztésnek.”
A fagylalt alapja kókusztej, ami pont annyira teszi édessé, amennyire kell, miközben megmarad egészséges desszertnek. Ahogy az egy jó fagyinál kötelező, ehhez is jár szórás és díszítés, ám itt ez is különleges. Először sárgarépa- illetve kukoricapüréből készült, majd kipróbálták a kurkumát és a spirulinát is, csak hogy az egészséges összetevőknél maradjanak. A népi gyógyászatban régóta méregtelenítő anyagként ismerik és használják a faszenet, az orvosi szén pedig ennek a tisztított formulája, de a gasztronómiában eddig inkább csak a grillezés és a barbecue kapcsán emlegettük. Mindenesetre, akik megkóstolták a faszénfagyit, azt mondták, tényleg jól esik a hűsítő desszert egy-egy kiadós vacsora után.

 
Képek: margaritakallaslee/Instagram

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram