Hirdetés
Hirdetés

Kézzel dagasztják, és megvárják, amíg szépen megkel a tészta – ilyen a finom és elérhető árú lángos a Balatonnál

SZERZŐ: Szász Eszter
2023. június 30.
A Balatonnál járva tényleg nem szabad kihagyni a lángost, nyaralás alatt legalább egyszer érdemes sorban állni érte.
Hirdetés

Kiemelt kép: Lángos és palacsinta Fonyód / Facebook

Rejtély, hogy a kánikulában miért kívánunk meg egy ilyen zsíros és nehéz ételt, talán azért, hogy utána legyen okunk beleszaladni a vízbe és úszni egy nagyot. Bár a tó körül lépten-nyomon lángosos bódékba lehet botlani, mi a Dining Guide által a legjobbak közé sorolt öt hellyel szeretnénk kedvet csinálni ehhez a klasszikus strandételhez. Bár a feltétek már egyre cifrábbak, a klasszikus sajtos-tejfölössel biztosan nem lehet mellélőni, és ebből a kombinációból rögtön kiderül, hogy milyen minőségű alapanyagokkal dolgozik az adott hely. Ami számunkra kellemes meglepetésként hatott, hogy a felsorolt helyeken teljesen megfizethető árakat találtunk. A gazdagon, jó minőségű feltéttel megpakolt lángosért többnyire reális összeget kérnek. 

Fotó: Aligha Kert / Facebook

Aligha Kert

Az idei évben a Club Aliga déli bejáratához, a Balatonvilágos Hotel mellé költözött az idei szezontól az Aligha Kert, ahol kisebb területen, a klasszikus strandételeket kínáló büfékocsival települtek ki. Az egyikben természetesen lángos sül, amelyet egy- vagy kétkilónként dagasztanak, így mindegyiket teljesen frissen, a rendelés felvétele után készítik.

Cím: Balatonvilágos, Zrínyi út 137. (Club Aliga Siófok felőli kapu) 

Nyitvatartás: H-V: 12-20 óráig

Árak: 

Sima lángos: 1000 Ft

Sajtos-tejfölös lángos: 1800 Ft

Az Aligha Kert Facebook-oldala

Fotó: Sarok Büfé / Facebook

Sarok büfé, Zamárdi

Nem csak a nyaralók, a helyiek kedvence is a Sarok büfé Zamárdi strandján. Ez az a hely, amely minden évben hozza a várt minőséget, a Zamárdiban lakóknak is ez az első lángosozó, ami eszükbe jut, ha segítséget kérünk tőlük, hogy hova menjünk éhséget csillapítani és kellőképp összezsírozni a kezünket. 

Cím: Zamárdi, Margó Ede sétány 2056/17

Nyitvatartás: H-V: 9-21 óráig

Árak:

Sima lángos: 1000 Ft

Sajtos-tejfölös lángos: 1900 Ft

A Sarok Büfé Facebook-oldala

Fotó: Lángos és palacsinta Fonyód / Facebook

Lángos és palacsinta Fonyód

Szintén a déli parton, a fonyódi kikötőben várja a lángosozni vágyókat a teljesen korrekt, lényegre törő nevű Lángos és palacsinta Fonyód. Az árak is itt a legbarátibbak, érdemes leülni és kipróbálni ezt a lángost is. 

Cím: Fonyód, Vigadó tér 23.

Nyitvatartás: H-V: 10-18 óráig

Árak: 

Sima lángos: 990 Ft

Sajtos-tejfölös lángos: 1840 Ft

A Lángos és palacsinta Fonyód Facebook-oldala

Fotó: Gyuri Lángos Facebook

Gyuri lángos, Alsóörs

Az alsóörsi strandon található lángosos szintén legendás, és minden évben ugyanolyan népszerű. A hagyományos, jól bevált receptből dolgoznak, kézzel dagasztanak, és megvárják türelemmel, amíg megkel a tészta. A tulajdonos szerint ennyi a titok, és valóban, a visszajelzések alapján még senki sem csalódott Gyuri lángosában. Aki még nem ismeri, a strand bejáratától menjen a Balaton felé, és az utolsó büfé lesz a jobb oldalon.

Cím: Alsóörs Strand

Nyitvatartás: H-V: 10-21 óráig

Árak:

Sima: 1000 Ft

Sajtos-tejfölös: 1700 Ft

A Gyuri lángos Facebook-oldala

Móló Café & Bar, Tihany

A hajókikötőben található a jellegzetes betonhéj, és az alatta lévő büfé, amelyet a felújítás után is megőrizték az eredeti külsejét. Nem csak lángos kapható, hanem a többi klasszikus strandétel is, hamburger, palacsinta vagy hekk, de most mi a lángosra koncentráltunk. 

 Cím: 8237, Tihany Hajóállomás

Nyitvatartás: H-V: 10-20 óráig

Árak:

Sima: 1290 Ft

Sajtos-tejfölös: 1990 Ft

A Móló Café & Bar, Tihany Facebook-oldala

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram