Hirdetés
Hirdetés

Két 2 Michelin-csillagos étteremmel robbant be Dubaj első Michelin-kalauzba

SZERZŐ: DiningGuide
2022. június 23.
A megszokottnál nagyobb figyelem irányul az első dubaji Michelin Guide-megjelenésre, ami nem csoda, hiszen jó ideje világviszonylatban a topéttermek egyik fellegvára.
Hirdetés

A nyitóképen az immár kétcsillagos dubaji STAY by Yannick Alléno étterem két étele szerepel

Dubaj éttermei egymásra licitálnak az élménynyújtásban. Nem túlzás kijelenteni, hogy az egész világ topgasztronómiáját képezi le és sűriti magában a közel-keleti turistadesztináció. A világklasszis hotelbrandek jelentősen meghatározzák a legjobb éttermeik lokációit is, a legmagasabbra taksált helyek zömét ezekben a szállodákban kereshetjük fel.

Az elmúlt évtizedben 3 Michelin-csillagos séfek sora nyitott éttermet a nyaralóparadicsomban Massimo Botturától Yannick Allénón át Gordon Ramsay-ig. A Michelin Guide ajánlásai iránti fokozott érdeklődés érthető, hiszen Dubaj a közelmúltban izgalmas kulináris desztinációvá is fejlődött, a világ minden tájáról vonzza a gourmet utazóközönséget is.

Hirdetés

A külföldi munkaerőt óriási arányban foglalkoztató Dubajban számos magyar szakember is dolgozik, köztük Palágyi Eszterrel vagy Bácsi Sándorral. Míg Palágyi Eszter az egy csillagot kiérdemelt Ossiano kreatív séfje Grégoire Berger séf vezetése mellett; Bácsi Sándor a Coyát is birtokló étteremcsoport menedzsere (a Zuma és a londoni The Arts Club is hozzájuk tartozik), ők ajánlást kaptak a Michelin Guide-tól.

A nemzetközi étteremkalauz ítészei összesen 69 éttermet emeltek ki az óriási felhozatalból. 44 étterem kapott ajánlást (a tányér jelzéssel), és 14 éttermet soroltak a Bib Gourmand kategóriába, ezeket a száját megnyaló Michelin-baba jelzi, és a legjobb ár-érték arányú helyeket jelöli.

Kilenc étteremnek ítéltek egycsillagos elismerést, és hűen jelzi Dubaj gasztronómiai pezsgését, hogy a Michelin Guide megjelenésével azonnal két 2 csillagos étterem feltűnt a guide térképén. Ez utóbbi két éttermet hamarosan közelebbről is bemutatjuk a Dining Guide-on, addig is a dubaji újdonsült csillagosok listája. (Minden étteremnél feltüntettük a honlapjukat is.)

A két 2 Michelin-csillagos étterem:

Il Ristorante-Niko Romito
Séf: Giacomo Amicucci
Honlap

STAY by Yannick Alléno
Séf: Yannick Alléno
Honlap

A kilenc 1 Michelin-csillagos étterem:

11 Woodfire
Séf: Akmal Anuar
Honlap

Al Muntaha
Séf: Saverio Sbaragli
Honlap

Armani Ristorante
Séf: Giovanni Papi
Honlap

Hakkasan
Séf: Andy Toh
Honlap

Hōseki
Séf: Masahiro Sugiyama
Honlap

Ossiano
Séf: Grégoire Berger
Honlap

Tasca by José Avillez
Séf: José Avillez
Honlap

Torno Subito
Séf: Bernardo Paladini
Honlap

Trèsind Studio
Séf: Himanshu Saini
Honlap

 

 

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram