A jelen legnagyobb, leginspirálóbb cukrászainak alkotásai következnek, hótakarón pihenő rókától, a texturált, valódinak kinéző fa szilánkig.
Yann Couvreur
Isatis, a sarki róka — ez a fantázianeve Yann Couvreur kedves és különleges alkotásának. Juharszirup, pekán dió, karamella és vanília bújik meg a kompozívió belsejében. A róka pekán pralinéből készült.
Cédric Grolet
A világ egyik legbefolyásosabb cukrászmestere legújabb párizsi cukrászdájában kínálja ezeket a csupa csokoládé fatörzs-adaptációkat.
Cyril Lignac
Cyril Lignac és Benoît Couvrand fatörzse ízvilágában a Fekete-erdő tortát jeleníti meg. Csokoládés piskóta, könnyed cseresznyekrém, meggybefőtt, csokoládé mousse, leheletvékony, roppanós csokoládé lap és egy selymes vanílás-tejszínes krém alkotják a modern Fekete-erdőt.
Francois Perret
A párizsi Ritz nagynevű, patinás Vendôme éttermének, bárjának, teaszobájának cukrásza Francois Perret, a világ leghíresebb cukrásza. Perret César Ritz svájci gyermekkora előtt tiszteleg a gesztenyekrémes hegycsúcsokkal. A Mont Ritz vajas keksz alapokra épül.
Francois Daubinet
Egy szobrászmesterrel együttműködve született meg a "Fragment" névre kersztelt újhullámos fatörzs: ropogós mogyorópraliné, poha pörkölt mogyorós tészta, karamellás-vaníliás tonkababos crème brûlée-vel. 65%-os csokoládé mousse takarja a sütemény "szívét".
Meert
Belle au Bois — az erdők szépe. A kreáció két fő alkotóeleme a madagaszkári vanília és a perui csokoládé. Ez a változat hasonlít leginkább a klasszikus fatörzsre — persze egy ünnepélyesebb, professzionális változatban.
Forrás: 1
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.