Hirdetés
Hirdetés

Itt tuti esznek majd a hazai Bocuse-döntőre érkező külföldi újságírók - jövő héten nyit a Fine Bistro

SZERZŐ: DiningGuide
2016. február 26.
Minden világvárosnak van egy valamire való, parfümillatban úszó utcája, ahol luxus luxus hátán. Nekünk ez az Andrássy. Jövő héten az elején, a 8. szám alatt nyit a Hotel Moments, a tervek szerint többek között itt szállnak majd meg a Bocuse d’Or májusi európai döntőjére érkező külföldi újságírók és biztos betérnek majd a szintén most nyíló Fine Bistróba is.
Hirdetés

A bisztró nem akar többnek látszani, mint, ami valójában. Egy hely, ahova érdemes beülni, enni egy jót, kikérni egy pohár minőségi bort, s mindezért annyit fizetni, amennyit egy jó városi étteremben elkérnek - ezt a szépséget már Feke Zoltán mondja nekünk, és nem is feszegetjük tovább, majd megnézzük, és akkor le tudjuk fordítani tényekre. Egyébként meg azért Feke beszél, akit (éttermét, a Petrust) a Michelin Bib Gourmanddal szeret, mert ő a Fine Bistro gasztronómiai tanácsadója, ebbéli minőségében pedig Kiripolszki István séf segítője. Utóbbinak egyébként nem ismeretlen az Andrássy, mert anno a Kogartban volt konyhafőnök. A borokról Spák Rajmond gondoskodik, ő az elmúlt években Londonban pallérozódott és a Fine Bistro kedvéért jött haza.
finebistro2
Az alapvetően magyar fogásokat hangsúlyosan szerepeltető nemzetközi konyháról még annyit tudtunk meg (csupa meglepetést!), hogy igyekeznek majd a lehető legjobb alapanyagokat beszerezni, és, hogy Andrássy út ide, Andrássy út oda, az árak nem szállnak el.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram