Murakami Haruki napjaink egyik legsikeresebb japán írója, az egész nyugató világban népszerű szépíró. Műveiben bármi megtörténhet: halak potyognak az égből, köddé válik az elefánt, és két Hold vándorol az égbolton. Olykor szürreális világában az ételek sem épp a leghagyományosabb formájukban köszönnek vissza, és ez olyannyira megihletett néhány indiai szépirodalom- és gasztrorajongót, hogy pop-up étterem épült a koncepcióra, az indiai Parelben.
A projekt mögött egy mumbai-i gasztroújságíró és egy mangalóri séf áll, akik összedugták a feküket, és létrehozták a Murakami's Kitchen Table by The Literary Table nevű elgondolást.
"Ez volt a legdurvább projekt, amin valaha dolgoztam – nyilatkozta a szakács. – A menüben megpróbáltam bemutatni azokat az elemeket, amelyek folyton előkerülnek a könyvekben. A szereplők gyakran esznek például omlettet, tésztákat és tengeri halakat, de nem értük be ennyivel. Sok inspirációt adott Murakami képzelt világa is, a tányérokon az ő kivételes atmoszféráját szerettem volna megjeleníteni.
Ha összefoglalóan kellene jellemeznem Murakami ízvilágát, a legfőbb jellemzője az, hogy az összetevők nem igazán passzolnak egymáshoz.
Egyik regényében például barackkompótot esznek palacsintával és kólával. Őrültek!"
Az étteremben egyébként egy Ink of Bard nevű jazzbanda játszik, mégpedig egy olyan playlistet, amelynek tételei a különböző regényekben és novellákban tűnnek fel.