Hirdetés
Hirdetés

Ilyen összefogást még nem láttunk a hazai vendéglátásban - 6 észak-balatoni étterem szövetsége a vendégekért és egymásért

SZERZŐ: Szász Eszter
2022. augusztus 2.
Egymás látogatására biztat 6 balatoni vendéglátóhely! Mi a közös a Mór24-ben, a Vasüzletben, a Csopaki Restiben, a Buborék Csopakban a Manufaktúrában és a Kandalló Pubban? Egyrészt az, hogy a Balaton északi partján, egymástól szinte egy sétányira, vagy akár kerékpárral elérhető távolságban Balatonfüreden és Csopakon találhatóak, de ami ennél is fontosabb, egymásban nem a versenytársat, hanem az összefogás lehetőségét találták meg. 
Hirdetés

Ezek a különböző stílusú, de nagyon szerethető helyek nemcsak a saját boldogulásukra helyezik a hangsúlyt, hanem a többi hozzájuk hasonló minőségi szemléletet képviselő étterem sorsát is a szívükön viselik. Ezért, ha betérünk hozzájuk, távozáskor egy kis kék szórólapot kapunk, „JÓL ÉREZTED MAGAD NÁLUNK? Akkor látogasd meg barátainkat is!” felirattal és egy felsorolással, hogy az összefogás vendéglátó egységei közül kinél lehet még jót enni a környéken. Nem csak a minőségre ügyelnek, hanem arra is, hogy mindenki megtalálja a számítását, gondolkozzon barbecue-ban, pékségben, small plate koncepcióval dolgozó progresszív gondolkodású étteremben, vagy akár hamburgerben.

A szardellás-juhtúrós-paradicsomos bodag / Fotó: Csopaki Resti by Laurel

Úgy látszik, tényleg nem kell bonyolult működésű egyesületekben, alapítványokban gondolkodni, nem szükséges hivatalos forma vagy papír ahhoz, hogy az éttermek egymást segítsék. Nem gazdasági, inkább emberi, személyes történetek kapcsolódnak itt össze: a tulajdonosok, séfek és üzletvezetők rendszeresen összefutnak, együtt esznek és együtt gondolkodnak. A különböző stílusú vendéglátó egységek gasztronómiai gondolkodásmódját mindenképpen a haladó kortárs stílus jellemzi, kínálatuk magas minőséget mutat, de ez mellett a vendégtér atmoszféráját és a kiszolgálás módját oldott hangulat határozza meg.

Fotó: Buborék Csopak

A lényeg, hogy ezek az éttermek egymást segítve tudnak majd minket kiszolgálni, egymást erősítve és nem konkurenciaként tekintve egymásra. 

Mindegyik hely kínálatában találunk valamiféle az adott helyre jellemző csavart, a francia vonal nemcsak a Buborék Csopakban, hanem akár a Manufaktúrában is megjelenik, finoman összekötve a barbecue ételeket az esetenként fermentált zöldségekkel, a Csopaki Resti by Laurel, a Mór24 és a Vasüzlet pedig az itthon is egyre közkedveltebb gasztronómiai irányzat, a „small plates” koncepció jegyében mutatják be a kortárs gasztronómia jegyében megfogalmazott ételekeiket.

a szórólap kínálata:

Buborék Csopak

#francia pékség #champagne

Csopaki Resti by Laurel

#bodag #fröccs

Kandalló Pub Csopak

#hambi #kézműves sör

Manufaktúra

#BBQ #Pit Box

Mór 24

#small plates #natúr bor

Vasüzlet

#faszenes grill #IPA

Az összefogás eredményeként remélik, hogy az egységekből elégedetten távozó vendégek is rendszeresen visszajárnak majd. A kezdeményezés üdvözlendő. Az ötletgazdák hosszú távú együttműködésben gondolkoznak, szezonon kívül sem szeretnék elengedni egymás kezét. 

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram