Hirdetés
Hirdetés

Hozzá sem akart érni a húshoz: A vegán versenyző inkább feladta a MasterChefet Romániában

2022. március 8.
Egy darab marhahús jelentette a verseny végét Alex Lenghel, alias Massive.Vegan számára, akiben küllemre a romániai Pumped Gabót véljük felfedezni.
Hirdetés

Alex Lenghel testépítő, modell, személyi edző. A 36 éves fiatalember egy romániai faluban nőtt fel, amikor még nem foglalkoztatta a húsevés kérdése. Eszmélésekor már harminc éves elmúlt, 2018-ban döntött úgy, hogy pusztán a hús élvezeti értéke miatt nem szeretné a nagyipari állattartást és az állatok leölését a saját húsfogyasztásával is támogatni.

A vegán életmódra áttért testépítő évek óta semmilyen állati eredetű terméket – a húson kívül halat, tojást, tejet és tejterméket sem – fogyaszt, ami Alex Lenghel fizimiskáját tekintve figyelemreméltó adat.

A többszörös testépítő bajnok MasterChef-versenyzői karrierje gyors véget ért akkor, amikor hithű etikai vegánként a zsűri rábeszélése ellenére sem volt hajlandó marhahússal dolgozni.

Egy igazi vegán ugyanis nem étrendként tekint a növényi alapú étrendre, hanem hitvallásként és teljes életmódként, amelybe épp úgy beletartozik a haszonállat-tartás, mint az állati eredetű bőr és szőrme viselése vagy a cirkuszlátogatás, illetve az állatokon tesztelt termékek megvásárlása.

Hirdetés

A romániai MasterChef zsűrije azzal sem tudta meggyőzni Alexet, hogy hússal dolgozzon, hogy meg sem kellett volna kóstolnia – így versenyben maradhatott volna. A versenyző a szóváltás után inkább levette kötényét, és távozott a műsorból.

A vegán társadalom a szakácsverseny valódi győzteseként ünnepli.

Romániában immár tíz éve került először műsorra a brit műsorformátum, a MasterChef. A Nagy-Britanniában először 1990-ben adásba került televíziós szakácsversenyt az elmúlt több mint harminc év alatt tucatnyi országban liszenszelték világszerte, többek között Magyarországon is, olyan zsűritagok szereplésével, mint Nyíri Szása (Arany Kaviár), Mizsei János (MÁK), Győrffy Árpád (Kollázs), Farkas Richárd (Pajta), Pintér Katalin (Gerbeaud és Onyx) és Pesti István (Platán).

Forrás

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram