Butikhentes
A találóan butikhentesnek nevezett különös üzletben ékszerekhez illő módon és megvilágításban kínálják a prémium marhahúsokat. A BeefBar étterem Butcher Shopjában négy kontinens tökéletes vörös húsai között válogathatunk. A kínálat USA-ból származó fekete Angusnál kezdődik mintegy 17 ezer forintos kilónkénti áron, és (természetesen) a japán Wagyu marhafilénél végződik 679 eurós, azaz kb. 210 ezer forintos kilónkénti áron. Marhahúsrajongókat le fogja nyűgözni a kínálatnak csak a végigolvasása is.
A BeefBar mint étterem egyébként nem új. Riccardo Giraudi, az Erminio Giraudi-féle Giraudi Group vezérének fiáé volt az ötlet 2000-ben, hogy csúcsminőségű marhahúsoknak szentelje éttermét Monacóban. A koncepció a közönség számára izgalmasnak és életképesnek bizonyult, mert azóta Luxemburgban, Mykonos szigetén, Hongkongban, Moszkvában és Mexikóban is sorra nyitotta BeefBarjait.
Monacóban nyitotta meg az első Butcher Shopját, magyarán hentesüzletét, amiről elmondhatjuk, hogy minden elképzelést felülmúló körülmények között kínálja a nyers húsokat. Giraudi egy olyan hentesüzletet álmodott meg, amelyet az éttermei színvonalára szeretett volna emelni, nem csak a kínált áru minőségét, hanem a körítést illetően is. Ismét a Humbert & Poyet építészpárossal dolgozott együtt, akik több éttermének kialakításáért is felelősek. Arisztokratikus, mégis letisztult szín- és anyaghasználatuk, a sok fekete, arany és márvány hihetetlenül jól áll a nemes húsok megmutatásához.
A butcher shop kapcsán elhangzott a "jövő hentese" kifejezés is, ami egy meglehetősen bátor kijelentés, de az biztos, hogy a high-end jelző tökéletesen illik rá.