A nyitóképen az étterem egy kedvelt fogása szerepel: Erdei gombák gomba jus-vel és büdöskepesztóval
A Budapest belvárosi SALT tette közzé tegnap az alábbi üzenetet. Az Audi-Dining Guide TOP100 Étteremkalauzban idén 92 ponttal az előkelő 5. helyett megszerzett fine dining étterem szeptemberben Michelin-csillagot is kiérdemelt. A védettségi igazolvány mellett a külföldi állampolgároktól EU Green Passt is elfogadnak.
Kedves Vendégeink!
Éttermünkben szeretnénk biztonságos környezetet teremteni vendégeink és csapatunk számára, ezért a járványhelyzetre való tekintettel jelenleg kizárólag érvényes hazai (vagy egyéb nemzetközi) védettségi igazolvány/EU Green Pass birtokában tudjuk vendégeinket fogadni az étteremben. Ha valaki nem tudja az előbbiek valamelyikét felmutatni érkezéskor, az sajnos 24 órán belüli lemondásnak minősül, így az annak megfelelő szabályok vonatkoznak rá.
Megértéseteket nagyon köszönjük!
Maszkviselés és védettségi igazolás kérdések
Magyarországon a 484/2020. (XI. 10.) kormányrendelet értelmében tegnaptól, 2021. november 21-től ismét kötelező a vendéglátó- és szálláshelyek alkalmazottai számára a maszkviselés. A vendégek számára hivatalosan nem rendelték el az orrot és szájat elfedő viseletet.
A kötelező munkahelyi maszkviselésről részletesebben így szól a kormányrendelet:
A munkáltató és a munkavállaló megállapodhatnak abban, hogy az üzletben, illetve a vendéglátó üzletben történő munkavégzés során az ott dolgozók számára a munkáltató vagy az üzletvezető olyan szünetet biztosít, amely során mellőzhetik a maszk használatát.
(3b) * A (3a) bekezdés szerinti szünet céljára a munkáltató vagy az üzletvezető kizárólag olyan helyiséget, illetve területet jelölhet ki,
a) amely nem szolgál az üzletben, illetve a vendéglátó üzletben értékesített termékek tárolására, és
b) amelyben vásárló, illetve vendég nem tartózkodhat.
A védettségi igazolvány egyelőre a nem családi és magánrendezvényeken kötelező: rendezvény zárt térben létszámkorlát nélkül, de kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkezők részére tartható. Szabadtéren 500 fő alatt igazolvány nélkül, 500 fő felett szintén csak igazolvánnyal – írja a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége.
Forrás: SALT Facebook
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.