Sokszor sok helyen elmondta, leírták, hogy olyan világklasszis séfek konyháján edződött, mint Joël Robuchon, Heston Blumenthal és René Redzepi. Nagyfokú terhelhetőségét ő a zsigeri motiváltságán túl fiatal korával is indokolja, és tény: még csak idén tölti be a harmancadik évét.
1990-es születésűként "késői Y-generációs", vagyis azon korcsoport képviselője, amelyet rengeteget kárhoztat az idősebb generáció a munkához való hozzáállásuk miatt. Rácz Jenőt ilyen vád biztosan nem éri, mindemellett
mégis vérbeli Y-generációs: rugalmas gondolkodású, progresszív beállítottságú, aki szeretné kifejezni, megvalósítani önmagát.
Tisztában van vele, hogy még előtte az élet, de amit eddig leszűrt belőle, a közeljövőben, heti rendszerességgel szívesen megosztja a gasztronómiáról és imádott szakmájáról olvasóinkkal.
https://www.instagram.com/p/CCBquYwB6Tc/
Egészen eddig nem volt szégyenlős újabb és újabb éttermekbe jelentkezni Dániától Nagy-Britannián át Szingapúrig, a huszonéves korában elért eddigi csúcsteljesítményéről pedig már mindenki hallott: Sanghajban mindössze öt hónap leforgása alatt Michelin-csillagot szereztek csapatával a Taian Table nevű "high concept" étteremben. A pimaszul fiatalon jött szakmai sikert nem nyomásként éli meg, hanem még nagyobb lendületet adott neki. Ázsiából hazatérve 2017-ben televíziós tehetségkutató műsor zsűritagjaként lett országosan ismert, idén pedig megvalósul saját, pontosabban Gerendai Károllyal közös étteremálmuk, és ősszel megnyit a Rumour.
A séf továbbra is folyamatosan forgat, pop-up vacsorákon mutatja meg főzőtudását, miközben épül a Budapest belvárosi étterem az idei év egyik legizgalmasabb hazai nyitására.
Mostantól heti rendszerességgel rendszerességgel jelentkezik Rácz Jenő a Dining Guide-on. A gasztronómiai és éttermi élet az egyik legambiciózusabb magyar séf szemszögéből.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.