Hirdetés
Hirdetés

Gordon Ramsay steak kiakadásai: a TikTok tiszteletbeli steakfelügyelője kétségtelenül a skót séf

SZERZŐ: DiningGuide
2021. január 17.
Még hogy a TikTok a tinik terepe! Gordon Ramsay egyperceseit immár 18 millióan követik.
Hirdetés

Nyitókép: Chef Blast A Culinary Genius game és Twitter

Gordon Ramsay csak keveseket hagy hidegen azok közül, akiket csak egy kicsit is érdekel a gasztronómia. A rajongók imádják a másokat lehordó kirohanásain kívül egyébként óriási szívű, rengeteget jótékonykodó hírességet, a másik oldalon viszont rengeteg támadás éri azért, hogy a konyhai munkakörnyezetben a legkevésbé sem kívánatos attitűdöt népszerűsíti tévéműsoraival. Ramsay TikTokja viszont folyamatos élményanyagot szolgáltat mindkét tábor részére.

Hirdetés

2019-ig a TikTokot szinte kizárólag tinédzser mobilappként aposztrofálták, mondván, hogy a legfiatalabbak körében a Facebook már ciki, az Instagram még megy, de a TikTok a menő. Hihetetlen népszerűségét elsősorban valóban a 11-18 éves korosztály körében, illetve a 18-25 évesek között szerezte. Ezután kezdett terjedni a felnőtt felhasználók körében is, és ezt a jelenséget élénkítette, hogy világsztárok sora csatlakozott a mini videoklipek közlésére alkalmas felületre, Will Smith-től Dwayne "The Rock" Johnsonig.

A skót származású Gordon Ramsay-t az étteremtulajdonos-séfek legmagasabb kasztjában jegyzik világszerte. Michelin-csillagos éttermei, a több kontinensen jelenlévő brandje és a Gordon Ramsay Holding alatt futó milliárdos befektetéseinek irányítása mellett a séf köztudottan imádja produkálni magát a kamerák előtt. Az 54 esztendős híresség a TikTokon is igen jól érzi magát, a Magyarország lakosságának közel kétszeresét kitevő közönsége nagy örömére.

Hirdetés

Feltöltött klipjei közül kétségtelenül a roast (vagyis nyilvános kicikizés) műfaj áll neki a legjobban, a rendelkezésére álló 60 másodperc bőven elég neki ahhoz, hogy ízekre szedjen egy-egy lelkes sütő-főző TikTokkert a világ bármely tájáról. A steakben köztudottan erős séfnek több steakétterme van Amerikában és Angliában, így érthető is a szenzibilitása a témában. A médiában felépített szelfjéhez pedig remekül is illik, hogy a TikTok-os produkciók közül is a legcudarabbakat válassza ki, és húzza fel magát rajtuk pillanatok alatt.

Meg kell hagyni, hogy erre a műveletre bőven szolgáltat is alapanyagot a TikTok állatkertje. Íme, a méregdrága Wagyu-marhára fülig érő szájjal vastag réteg Nutellát kenő srác, vagy a steakmaestro pózában tetszelgő fickó, aki cowboy-stílusban iszonyú műveleteket hajt végre hatalmas darab vajjal és húsokkal, a derékövén rögzített sör, fűszerek, valamint egy agancs (?) alkotta eszköztárral felszerelve.

 

Az őzikeszemű influenszerlányok, úgy látszik, nem mindenkit varázsolnak el elsőre. A kenyérpirítóban készített, majd bolti szósszal eláztatott steaksütő lányt például nem tapsolta meg a séf.

Az év végi ünnepekkor pedig a steak- és baconhalomból bizarr húskarácsonyfát sütő srác került terítékre. Némileg jogosan.

Forrás: 1, 2

Ne hagyja ki Ramsay korábbi sztoriját sem!

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram