Hirdetés
Hirdetés

Fantasztikus eredmény! A magyar csapat a Bocuse d'Or Európa-döntő ezüstérmese!

SZERZŐ: DiningGuide
2022. március 24.
Óriási gratulációnk Dalnoki Bence séfnek és a teljes magyar csapatnak és a Magyar Bocuse d'Or Akadémia munkájának a nemzetközi értelemben is kiváló eredményhez!
Hirdetés

A magyar-francia koprodukcióban megszervezett Bocuse d'Or Európa-döntőre az elmúlt két napban került sor. A 2022-es Bocuse d'Or Europe alkalmával Belgium, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Hollandia, Izland, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Nagy-Britannia, Norvégia, Olaszország, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia, Törökország és hazánk szakácscsapatai mérkőznek meg.

Fotó: Bocuse d'Or


A 2022-es Bocuse d’Or Európa-bajnokság különdíjait nyerték:

A legjobb commis díja: Svédország

A legszebb tányér díja: Nagy-Britannia

A legszebb hústál díja: Svédország


A 2022-es Bocuse d’Or Európa-döntő dobogósai:

I. helyezett: Dánia

II. helyezett: Magyarország

III. helyezett: Norvégia


Fotó: Bocuse d'Or

A legutolsó Európa-döntőn Tallinnban 2020-ban Magyarország a 9. helyezést érte el, a csapat séfje Veres István séf volt, a Michelin-csillagos Babel volt séfje. A nagyszabású nemzetközi gasztronómiai esemény volt egyúttal az egyik első nagy rendezvény a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ teljes megújulását követően.

Egy ifjú tehetség, Dalnoki Bence séf és Nyikos Patrik commis (séfsegéd) főszereplésével újra fantasztikus eredményt értünk el a világ legrangosabb szakácsversenyén. A csapat coach-a Széll Tamás, a csapatelnök Szulló Szabina volt. Hat évvel a szép emlékű, 2016-os budapesti Bocuse d’Or Europe után, ahol Széll Tamás elnyerte az Európa-bajnoki címet, ez Magyarország legszebb eredménye a gasztronómia nemzetközi színterén.

Legközelebb a jövő évi világbajnokságon találkozunk a Bocuse d'Or magyar csapattal!

Gratulálunk a szerepléshez a magyar és minden résztvevő nemzet csapatának!

Tovább olvasok:

 

 

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram