Hirdetés

Ez egy olyan elismerés, amire minden bizonnyal a Dudás-testvérek sem számítottak.

Hirdetés

Kiváló minőségű és jó ár-érték arányú éttermeket ajánl a szlovák Trend online magazin. Ez nem csak egy hasraütésszerűen, netán Google-keresgélésekkel, egyszóval nem valós tesztelések alapján összeállított lista: a magazin gasztroújságírója valóban járt és kóstolt Encsen.

Az eredmény azonban feltétlenül meglepő, ugyanis az újságíró munkája nyomán nem csak szimplán ajánlották az Anyukám Mondtát a szlovák médium oldalán, hanem beválogatták a tíz legjobb szlovák étterem közé. Wow.

Ne, ne hagyjuk magunkat megzavarni. Encset nem csatolták el hála istennek sem korábban, sem most Magyarországtól: a szlovák határtól kb. 20 kilométerre találjuk.

Kassától pedig mintegy 45 kilométerre. És hogy ez miért érdekes? A toplistát közlő cikk szerint a 240 ezer fős lakosságú Kassa (szlovákul Košice) ínyencei azzal szoktak viccelődni, hogy

Kassa legjobb étterme az Anyukám Mondta.

Hát, igen. Most mondjuk azt, hogy csodálkozunk? Ezen nem csodálkozunk. A Dudás-fivérek kulthelyéről tudvalevő, hogy egy igen bő sugarú körben a legjobb étteremválasztás. Az pedig már-már megható, hogy a szlovák top 10-ben landolt a magyarországi étterem.

Tény, hogy a kevesebb mint 5,5 millió fős lakosságú Szlovákia nem dúskál gourmet célpontokban. Nyilvánvalóan egészen hasonló problémákkal küzdenek a gasztronómiában, mint mi, Magyarországon. Egyszerre baráti szomszéd gesztus és nagy elismerés ez Dudáséknak és az egész Anyukám Mondta csapatának. Ezúton gratulálunk mi is.

Anyukám Mondta, 2018-as visszatekintés

Íme, a top 10-es cikk elérhetősége, valamint az étteremteszt egy külön írásban.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS