Hirdetés
Hirdetés

Exkluzív Gosset vacsora az Arany Kaviárban - Három séf kreációi mutatkoznak be a Champagne Világnap alkalmából

SZERZŐ: Szász Eszter
2023. október 23.
Három séf, három különböző megközelítésben, egyszeri alkalommal mutatkozik be egy egészen különleges vacsorán október 27-én az Arany Kaviár Étteremben.
Hirdetés

Ez a nap a champagne világnapja, amikor nem csak illik, hanem szinte kötelező a világ legelegánsabb buborékos italával koccintani. 

A champagne-nak 2009 óta van világnapja, ez idén október 27-re esik. Koccintani szinte kötelező ezen a pénteken, de ha még különlegesebb estére vágyunk, akkor foglaljunk asztalt a Michelin Guide által is ajánlott Arany Kaviár Étterembe, ahol nem csak a Gosset tételeket lehet kóstolni, hanem Kanász László, Nyíri Szása és José Guerrero különleges, kifejezetten az italokhoz társított fogásait is. Az ételek mellé társított italok pedig tizenhat nemzedék munkáját dicsérik.

José Guerrero, Nyíri Szása és Kanász László

A Gosset a Champagne régió egyik legrégebbi háza, a története 1584-re nyúlik vissza, amikor már feljegyzések említenek egy bizonyos Jean Gosset nevű városatyát, aki tekintélyes részt birtokolt az Aÿ melletti legjobb dűlőkből.   A Gosset Ház 1760-ban használta először azt a különleges formájú antik palackot, amely később a pezsgőház jelképévé vált.

Fotó: facebook.com / Champagne Gosset

A kezdetekben csendes borokat palackozó pincészet a 18. században zajló trendek hatására átállt a pezsgőkészítésre. Nem volt nehéz dolguk, mert a család pinot noir szőlőfajtát használta a borok készítéséhez, amely a champagne-készítés során használt három legfontosabb szőlőfajta egyike. A mai napig ez a fő szőlőfajta, de kiegészül a környékről vásárolt chardonnay-val. A Champagne Gosset tizenhat nemzedéken keresztül virágzott, új tulajdonosai pedig visszahozták a Ház legszebb napjait idéző időket és a fényes jövőt.

A vacsoráról és a menüről bővebb információ, és a foglalás menete ezen a linken tekinthető meg. 

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram