Hirdetés
Hirdetés

Eldőlt a Nudli Tésztakantin sorsa: Molnár Márk, a Costes-csoport executive séfje ázsiai bisztró és bár koncepciót álmodott a helyére

2022. szeptember 27.
A másfél éve nyitott Nudli étterem a korábbi hírekkel ellentétben nem csupán nyári szünetre ment, hanem teljes koncepcióváltást valósítanak meg a helyén.
Hirdetés

A Costes Izakaya néven újranyitó bisztróval és bárral hamarosan az Október 6. utca 8-as szám alatt ismerkedhet a nagyközönség.

Kérdésünkre a Costes-csoport vezetői megerősítették a hírt, hogy a Jókuti András gasztroblogger nevéhez és elgondolásához köthető közös vállalkozásuk a Nudli Tésztakantin végleg bezár. A 2020 decemberében Budapest belvárosában nyitott tésztaétterem a házias magyar tésztafélék felemelését tűzte ki célul.

Hirdetés

Ma már számos helyen ehetünk igazi jó olasz pastát – és számtalan helyen vacak magyar tésztát. A Nudli a túrós csuszától a bárányos rakott tésztán át a mákos krumplinudliig írta le az ívet, de úgy tűnik, a pozitív szakmai visszajelzések ellenére az önkiszolgáló tésztabár koncepcióval nem sikerült elegendő vendéget becsalogatni a belvárosi turistanegyedben.

A vendéglátás jelenlegi helyzetében végül másfél év alatt sem futotta be a neki szánt pályát a Nudli, ezért a többségi tulajdonos, Gerendai Károly úgy döntött, hogy a további veszteségek elkerülése érdekében teljesen átalakítják a belvárosi üzlethelyiséget. A Costes Group szakmai vezetője, a külföldről húsz év után hazatért Molnár Márk a hazai gasztroszakma igazi nehézsúlyúja.

Amellett, hogy a Michelin-csillagos Costes Downtown élén executive séf, a nyári szezonban az irányítása alá tartozott a Costes Beach Club és a szintén a Lupa-tónál található rendezvényház, valamint a Costes Szigliget vendéglátása is.

Molnár Márk Vietnámban

A világot bejárt szakember több kontinens számos konyhai stílusának megismerése után hosszabb időre végül Ázsiában telepedett le, és ott is alapított családot. Az ázsiai, azon belül a vietnámi és japán konyha iránt a legnagyobb rajongással viseltet, jóllehet több kontinensen élt és dolgozott. Az ázsiai konyha és éttermi kultúra iránti rajongását nemsokára tehát Budapesten is kiélheti, hiszen elsősorban az ő elképzelései fognak testet ölteni Budapest legújabb izakayájában. További részletek hamarosan.

Ismerje meg közelebbről is Molnár Márkot korábbi interjúnkból!

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram