Hirdetés
Hirdetés

„Elárulták az apám által képviselt értékeket" – Jérôme Bocuse perel

2022. július 10.
Paul Bocuse fia perbe száll a Paul Bocuse Intézettel szemben. A héten nyilvánosságra került probléma egy évek óta húzódó konfliktus legújabb fejezete.
Hirdetés

A nyitóképen Paul Bocuse lyoni étterme szerepel

A francia séfikon, Paul Bocuse fia nem tartja édesapja emlékéhez méltónak a Paul Bocuse Institute egyik üzleti együttműködését: az intézet egy légitársaság ételeihez adta Paul Bocuse nevét.

Jérôme Bocuse álláspontja szerint „Paul Bocuse asztalát soha nem ékesítenék a légitársaság ételei", arra utalva, hogy nem tartja a nouvelle ciusine legendás alakjához méltónak a repülőn felszolgált ételek színvonalát – írta meg a The Times brit napilap.

Paul Bocuse 2018 januárjában hunyt el, és immár évek óta problémákkal terhelt a Paul Bocuse Institute és ifjabb Bocuse kapcsolata. A gasztronómiai iskola állítása szerint Jérôme Bocuse irreálisan magas díjat követel a családi név használatáért, amivel az intézet fennmaradását is veszélybe sodorja. Az intézet húsz éve viseli alapítója nevét, és anno 2037-ig kötöttek megállapodást Paul Bocuse-zal a családi név használatára.

Paul Bocuse

Amint arról a francia Le Figaro is beszámolt a napokban, Jérôme Bocuse szerint a nagy tekintélyű iskola túllépi eredeti felhatalmazását, és édesapja „nevének elherdálásával árt az ő imázsának". „Én személy szerint megpróbáltam közvetíteni feléjük [az álláspontomat], de nem sikerült" – indokolta Bocuse, hogy miért fordul bírósághoz az ügyben.

Jérôme Bocuse szerint tehát az édesapja soha nem hagyott volna jóvá olyan megállapodásokat és munkákat, mint a nevét viselő intézet. Azt is hozzátette, hogy nem mindegyik Bocuse Institute működésével elégedetlen. A bírósági tárgyalás 2023-ban veszi kezdetét.

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram