Hirdetés
Hirdetés

Egyszerre hagyományos és extravagáns a Christian Louboutin által megálmodott hotel | Vermelho

2023. december 18.
A divat, a design és a belsőépítészet gyakran fonódik össze. Pontosan így történt ez a Christian Louboutin divattervező és Madalena Caiado építész által tervezett 13 szobás portugáliai butikhotel esetében is, amely a Vermelho nevet kapta.
Hirdetés

A Vermelho portugálul vöröset jelent, a divatrajongók pedig valószínűleg egyből össze is kapcsolják az elnevezést Christian Louboutin ikonikus, piros talpú cipőivel. És bár ez a luxusdesigner első vendéglátóipari projektje az eredményt elnézve bízunk benne, hogy még számos másik fogja követni. A Lisszabontól délre fekvő Melides faluban található butikhotel a kézművességet ünnepli, így a 13 szoba mindegyikben helyi kézművesek munkái, valamint Louboutin személyes gyűjteményéből származó anyagok és bútorok kaptak helyet. 

A padlólapok Louboutin jellegzetes vörös árnyalatúak

Az egész projektben helyi Atlentjo csempéket használnak

A projekt fejlesztésének egy pontján úgy tűnt, hogy nem fogják engedélyezni, hogy szállodaként működjön, ezért Louboutin úgy döntött, hogy amennyiben nem lesz szálloda, akkor a saját házaként fogja használni. Ennek eredményeképpen a hotel minden egyes szobája egyedileg lett kialakítva és saját identitással rendelkezik – tehát a kezdetben bizonytalannak tűnő helyzetből valójában a vendégek és az enteriőrdesign szerelmesei profitálnak. 

A szállodát a helyi építészeti stílusban tervezték

A Vermelhót úgy tervezték meg, hogy illeszkedjen a falu stílusához, ugyanis a designer és az építész számára is fontos volt, hogy valóban tiszteletben tartsák a területet és a környezetet. Így az épület a helyi építészeti nyelvezetet követve tökéletesen beleolvad az utcaképbe: fehér vakolat kék lábazattal és ablakrészletekkel, terrakotta cseréptetőkkel és elszórt kéményekkel.

A belső terek rendkívül részletgazdagok

Minden szoba Louboutin saját gyűjteményéből lett berendezve

A szálloda belső tereinek maximalista és eklektikus stílusa Louboutin személyes stílusát hivatott tükrözni, ugyanakkor a portugál ízlésvilágot és a helyi kézművesek hagyományait is ünnepli. Louboutin inspirációként egy karkötőt mutatott Madalena Caiadónak az egyik kollekciójából, amely kívülről egyszerű arany karperecnek tűnik, de a belső felületén nyüzsgő állatmintákat véstek bele és gyémántokkal díszítették. A Vermelhó maga is pontosan ezt tükrözi: kívülről letisztult és visszafogott, hagyománykövető, belülről viszont extravagáns. 

A hálószobákban Konstantin Kakanias falfestményei láthatók

A rendkívül dekoratív és részletgazdag enteriőr megvalósítása érdekében Louboutin együttműködött Carolina Irving tervezővel, aki tanácsadóként működött közre a textíliák kiválasztásában és tervezésében, valamint közösen dolgozott Patricia Medina kerámiacsempe-tervezővel és belsőépítészeti tanácsadóval. A falakat Konstantin Kakanias görög művész kézzel festett freskói borítják, a hálószobákban pedig Maison Gatti francia rácsos szekrényei találhatók.

A bárpultot spanyol aranyművesek készítették ezüstből

Fotók: Ambroise Tézenas

Forrás: Dezeen

 

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram