Hirdetés
Hirdetés

Ebédmenü az Urban Tigerben (és a tom kha dícsérete)

SZERZŐ: Lami Juli
2016. október 21.
Mindjárt az elején le kell szögeznünk, hogy szeretjük az Urban Tigert. Jól eltalált hely jól eltalált koncepcióval. Egy erőlködés nélküli, csendes sikerű ázsiai étterem a Kálvin térhez közel, ahova érdemes ebédelni (is).
Hirdetés

Az étlap egy teljes oldalát a signature koktélok teszik ki, amelyek erősen arra csábítják a látogatót, hogy hozza előre a happy hourt (a koktéllap egyébként nemrég megváltozott, és most az őszi hangulat uralja), de maradjunk az ebédnél. Kóstoltuk a zöldséges udon levest. Egy pillanatra sem érheti az a vád ezt az ételt, hogy eluralkodik benne a tészta, a szinte "frissre" főzött zöldségek gazdagon egészítik ki ezt az ezerarcú japán kedvencet. Szintén az előételek között szerepelt a lazac dumpling curryszósszal. Több, mint korrekt előétel, amelyben a lazac kellemes kis köntöst kap a dumpling tésztának köszönhetően. A szósz felteszi a pontot az íre, azaz izgalmasra színezi azt a bizonyos köntöst.


 
A főételek közül a sült rizs tőkehallal-ra esik a választásunk. Fel sem merül a gondolata annak, hogy egy megúszós rizsétellel állunk szemben. A jóízűre készített rizs gazdagon "meg van pakolva". Olyan az összhatás, mintha egy igazi ázsiai piacon lennénk, csak itt szebb a tányér és jobb az illat. Ugyancsak kóstoljuk a wok zöldségek rizstésztával nevű ételt, amiről pontosan ugyanez mondható el. Autentikus, mégis metropolita tányér, ropogós zöldségekkel és finomra főtt rizstésztával.

Desszertnek a lychee panna cottát próbáltuk, amely pohárdesszert formájában érkezik. A panna cotta állaga épp annyira rezegős, ahogyan szeretjük (bár ezt a pohárban nem lehet tökéletesen felmérni), és a tápióka, chili, valamint lime teszi izgalmassá, és "ázsiaivá".
img_5024-2
Ha már az Urban Tigerről beszélünk, nem hagyhatjuk említés nélkül az étlap legelső tételét, a tom kha levest, amely csirkés és tofus változatban is elérhető. Nem túlzás azt mondani, hogy ez a város egyik legjobb tom kha levese. A kókuszleves nagyon jó ízű, és a benne található gomba (laska és shimeji) is még jobbá teszi. A tofus változat külön kiemelendő, azon ritka pillanatok egyike ez, amikor van értelme a tofunak. (Egyetlen kritikai észrevétel, hogy lehetne apróbbra vágva a tofu, úgy talán még jobban érvényesülne a sült íze.)
img_5019-2
Az Urban Tigerben hétköznap 12 és 15:30 között érhető el az ebédmenü (három fogás: előétel, főétel és desszert/kávé), az ára 2500 Ft + 12 % szervízdíj.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram