Hirdetés
Hirdetés

Ebédelj úgy, mint egy király: Ebédmenü a BeefBar Budapestben

SZERZŐ: DiningGuide
2018. szeptember 25.
Mindig az áhított, kedvező ár-érték arányra vadászunk, ebédmenü-sorozatunkban pedig most egy igazán szép nagyvad került a célkeresztbe. Ismerve a Beefbar koncepcióját, őszintén szólva mi sem gondoltuk volna, hogy ilyen korrekt ebédmenüt ajánlhatunk a Lánchíd budai hídfőjéről.
Hirdetés

Többek között pont ezt szeretjük az ebédmenük intézményében. Olyan éttermekbe is gyakrabban eljuthatunk, ami egyébként csak ritka csemege lenne.

Azt, hogy beüljön az ember egy vacsorára a Beefbarba, a legtöbbünk kétszer is meggondolja. Exkluzív helyszín, kínálat és árak, nyilván nem a mindennapok mulatsága. Azt viszont, hogy beüljünk-e egy ebédmenüre, elég csak egyszer is jól meggondolni. Az 5500 forintos keret ugyanis a legtöbbeknél valószínűleg pont túllép azon a lélektani határon, amit egy ebédmenüért még fogfájás nélkül kiad az ember, de van az a városrész, az a miliő, no és az a marhahús, amiért ezt mégis melegen ajánlott megtenni. És ha már illetlen módon azonnal a számtannal kezdtünk, végig is vinnénk: külön értékelendő, hogy nem egy álságos alap ebédmenüárral dolgozik a Beefbar, amit aztán indokolatlanul drága italárak fejelnek meg: az 5500 forintba egy limonádé vagy egy pohár bor, illetve pezsgő is beleszámoltatik. Későbbi meglepetések nélkül.

 

@Beefbar Budapest Facebook

A Beefbar a budapesti éttermek egyik éke, ez nem vitás. Ismerve a tulajdonos, Hlatky-Schlichter Hubert többi helye, a Bábel, a Kiosk vagy a Beefbar feletti Leo enteriőrjét – sőt akár maga Hubert megjelenését –, borítékolható volt a jó ízlés. (Ezen a képen a napokban Terence Hill-lel a Beefbarban.) A laza eleganciáért egy francia dizájner, Emil Humbert felel. Az étterem nyitásakor, Riccardo Giraudi, a Beefbar étteremlánc tulajdonosa pedig találóan fogalmazta meg a nekünk adott interjúban:

"Nagyon jó minőséget akarunk, de nem akarunk feszengeni. Ez ma a luxus. Ezt sokszor még a séfeknek is nehéz elmagyarázni. Az étel azért drága, mert az alapanyagot fizeted meg, nem a sallangokat. Ha megnézzük az étlapot, ezek javarészt a világ legolcsóbb receptjei, csak éppen mi kontrasztot adunk nekik a csúcsminőségű alapanyagokkal."
@Beefbar Budapest Facebook

És hát kinek ne lenne kedve megtörni olykor a "reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj, mint egy polgár" szentenciáját? Nos, ha királynak szeretnénk érezni magunkat ebédidőben, a Beefbarban gyakorlatilag az ország origójában érezhetjük magunkat, jelesül a 0 kilométerkő szomszédságában. Sőt, egy kicsit mintha turisták lennénk itthon: Lánchíd, Duna, budavári sikló...

A Beefbar ebédmenüje a mennyiségét tekintve egyébként éppenhogy polgári: megbízható jóllakás, értelmetlen túlevés nélkül. Ebéd után kóma nélkül folytatódhat tovább a nap.

Amuse bouche indítja az ebédet, csak hogy érezzük a törődést. A tesztelt héten ez karamellizált kecskesajt, szeder és pirított kesudió volt.

Kacsa consommé: kacsamell, kacsamáj. A kacsamájra nyersen öntik a forró levest, közvetlenül tálalás előtt. A 14 órán át főtt kacsalé ízének koncentrált mélységét pedig a gazdagon mért zöldek frissessége balanszírozza: koriander, pak-choy, mungóbabcsíra, újhagyma, snidling, menta – hozzá egy kis citromlé... Minden pho levesbe belefásult pesti hipszternek ajánlátos átkelni a hídon, ha készítik a Beefbarban ezt a levest.

USA Skirt steak csicsókakrémmel és sült csicsókával, friss fügével, bors crumble-lel, menta vinaigratte-tel és zöld hajtásokkal. Az amerikai Skirt steak az étlap tanúsága szerint a ház egyik kedvenc húsa. Naná, hogy márványozott, a textúrája lágy, ízre és színre is viszont szinte vadhús hatását kelti. Wow. Na igen, ebben meg is fogható a Beefbar ebédmenüjének leglényege: ilyen príma húsok közül kínál minden héten egyet a menü egy halas, illetve egy hamburger opció mellett.

Fehércsokoládé ganache, bazsalikomfagylalt, ricotta, fehércsokoládéföld, bazsalikomszivacs. Pontosan olyan izgalmas, mint ahogyan hangzik. A bazsalikomfagylalt szorbé, azon belül is zöldalma alapú, és egy kevés rizlinggel készül, a bazsalikom pedig forrázva kerül bele. Elemezgethetnénk még a tányért, de az üzenete egyértelműen a gondos, kifinomult munka. Édes, friss falatok – ebben a hirtelen jött őszben egy tányér tavasz. Remek arányérzékkel összeállított desszert.

Kinek ajánljuk? Üzleti ebédként kiváló választás lehet, de mivel hétvégén is üzemel az ebédmenü, remek hétvégi opció is.

Ebédmenü ára: 5500 Ft, tartalmaz egy előételt, főételt, desszertet és limonádét vagy egy pohár bort/pezsgőt.

Beefbar Budapest
1013 Budapest, Clark Hotel, Clark Ádám tér 1.
Ebédmenü: 12:00-15:30

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram