Hirdetés
Hirdetés

Delikátesz kalandok Budán

SZERZŐ: DiningGuide
2016. november 3.
Két ember, két nézőpont, két megközelítés. Számtalan közösen eltöltött óra, sok-sok étteremben, itthon és külföldön, kifőzdében és háromcsillagos helyeken egyaránt. Ezernyi közös éttermi élmény, több év, évtized tapasztalata. Ezzel a múlttal vág neki két figura a városnak. Egy cél hajtja őket: minél jobb reggelizőhelyeket találni. Sorozatunkban Schiffer Miklós stílustanácsadó és Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója reggelizőhelyeket tesztelnek. Előbbi elsősorban a hely hangulatát, atmoszféráját és stílusát, utóbbi az ételek minőségét veszi górcső alá. Most két budai delikáteszt néztek meg, gyors, de jó reggeli étkezésekhez.
Hirdetés

All In
Schiffer Miklós:
A delikáteszt ma amolyan divatos formának tekinthetjük, ahol egyszerre válogathatunk a jó minőségű - és nem mindenhol fellelhető – termékek között, másfelől ott helyben el is fogyaszthatjuk a személyesen nekünk elkészített szendvicseket, válogatásokat, jobb esetben meleg ételeket. Delikáteszben felvágottat, pékárut, de még egy vajat is kicsit más megvenni. Itt az embert jó esetben körbeveszi az igényességnek egyfajta légköre, hiszen minden egyes ilyen üzlet választéka egyben a tulajdonos ízlésvilágát, igényességét is tükrözi a nagy üzletek személytelen kínálatával szemben. Pont ezt várhatjuk el egy jó delikátesztől: az egyedi hangvételt és a magas minőséget.
img_8984
Az All in Delicates & Bistro a Folyondár utcában a klasszikusok közé tartozik, ahol a széles kínálatot Péter konyhája is kiegészíti; itt természetesen a reggeli választék mellett egész nap kínálnak napi menüt és standard ételeket. Az ALL IN otthonos hangulatú , a kényelmes asztalok közvetlenül a méretes hűtőpult előtt, illetve a bárszékes asztalok a Peter’s Kitchen előtt kerültek elhelyezésre. A hely szűkössége barátságos és vendégcsalogató. Az embernek olyan érzése van, hogy itt minden a finom falatokról az étel élvezetéről szól. Egy kis képzavarral azt írnám, hogy ez a hely egy étkező klub, ahol minden szegletben ételeket látunk. Egy biztos, itt kényelmesen és jó minőségben reggelizhet az, aki a város forgatagától távol – de mégis közel a lüktető élethez – nyugodt reggelire vágyik. A kiszolgálás barátságos és segítőkész, nem tolakodó. Igaz, számomra egy-két „legjobb a városban" jelző egy kicsit erőltetett volt, persze ki higgyen valamiben, ha nem egy jó alkalmazott.
Herczeg Zoltán:
Péksütemények:
A választék 10:30 körül a reggeli erős forgalom miatt már nem teljes, de ez természetes egy ilyen közkedvelt, nagy forgalmú hely esetében… az utolsó darab kakaós csiga finom, jó ízű. Nem a kelt tésztás változat, vajas tésztából készült. A croissant jó minőségű fagyasztott, a helyszínen frissen sütve. A kiflik közül megkóstoltuk a vajas és a sós, valamint a sajtos változatot, kétségkívül rendben voltak, talán reggelire egy kicsit levegősebb szerkezettel jobban szerettük volna, de ennél nagyobb bajunk ne is legyen.
Egg Benedict:
Választható serrano sonkával vagy füstölt lazaccal, illetve ezek nélkül, vagy ezek ötvözetével. Mi a serrano sonkás változatnál maradtunk (az eredeti változatban a sonka mindig egy kissé füstölt). Az angol muffin rendben, könnyed szerkezetű és finom. A buggyantott tojás jól készült, a sárgája szépen folyik, talán csak a hollandi mártás mélységét, intenzitását lehetne fokozni, több "savval" jobb lenne.
Ham end eggs:
A tükörtojások készültsége itt is optimális, talán csak (az egyébként szépen sütött) sonka minősége lehetne egy leheletnyivel jobb (tömbösített sonkával kaptuk a tojásunkat, és az All in Deli minőségi felvágott felhozatalának figyelembevételével ez az apró változtatás biztosan nem jelenthet problémát).


Bagetto
img_8958
Schiffer Miklós:
A Bagetto a csillaghegyi Nánási úton, egy igazán egyedi hangulatú helyen, amolyan bevásárló kertben található, ahol borüzlet, virágos és halétterem is helyet kapott. Ez a hely mellőz minden városi hangulatot, amolyan Tihanyi piac érzése van itt az embernek, harmadik kerületi átírásban. A Bagetto egy olyan delikátesz, ahol a fő hangsúly a pékárun és az igen széles krémkínálaton van, sőt igazából egyelőre erről szól. Sajnos a hely nélkülözi a melegkonyhát, ami a mi szempontunkból sokat levesz az értékéből. A szűk ülőhelyek jópofák de nem kényelmesek, arra viszont éppen alkalmasak, hogy pár finom falatot és egy kellemes kávét elfogyasszunk. A kiszolgálás segítőkész, kedves és mosolygós volt, ami mindig jól jön, főleg ha kicsit csalódott (a meleg reggeli kínálat hiánya miatt) az ember. Jól éreztem itt magam, de egy kicsit többet szerettem volna. Az eredeti és kellemes környezet mellett azt a bizonyos valamit, a Bagetto delikáteszre jellemző egyediséget, a jó vendéglátó helyeken uralkodó „más" életérzést... talán csak idő kérdése.
Herczeg Zoltán:
A kenyérfélék, croissant-ok, édes és sós péksütemények óriási választéka fogadja az érkezőket. A pékáru minősége kiemelkedő, a kenyerek közül megkóstoltunk egy-egy kézműves, egy diós és egy diós-mazsolás változatot is. Tényleg nagyon jók voltak, minden rendben, kovász, ropogós kenyérhéj, szép belső szerkezet. A péksütemény kínálat széles spektruma mellett a minőség sem marad el…
Tulajdonképpen ez a delikátüzlet, a (kitűnő) pékáruihoz kínál alternatív megoldásokat a hűtőpultjából a helyszínen fogyasztó vendégeknek. Ami egy kicsit hiányzott nekünk, az a reggeli melegétel választék, de az valószínűleg az üzlet méretéből és a jól ismert szakhatósági engedélyeztetési eljárosokból adódóan is nehezen megoldható… pedig sokat adna a történethez.
A delikátesz hűtött vitrinjének kínálatából lehetőség van szendvicsek összeállítására és krémek vásárlására. A felvágottak közül megkóstoltunk egy prágai típusú főtt sonkát, enyhén füstös karekterrel, nagyon jó ízzel. A krémek közül választottunk padlizsánkrémet, tormás csülökkrémet és egy "Falu tatár" névre hallgató, hátszínt, cheddar sajtot, spanyolkrémet és jalapeno paprikát tartalmazó különlegességet. Mindegyik rendben volt és nagyon jól működtek a diós kenyérrel.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram