A helyszín idilli, a kiállítói sor magáért beszél, az a tény pedig a régió vendéglátósait és vendégeit dicséri, hogy immáron negyedszerre hozzák tető alá a Debrecen és környékiek gourmet fesztiválját, a Debrecziner Gourmet-t. A kiállítók között annak rendje és módja szerint felvonulnak a régió meghatározó szereplői és a Stílusos Vidéki Éttermiség tagjai, Dudás Szilárd pedig elmondta, hogy jövőre még több elismert éttermest szeretnének Debrecenbe csábítani erre a három napra szerte az országból.
Az egyre erősebb kiállítói sort idén az ország méltán legjobbjának tartott Mihályi Patisserie is erősíti, akárcsak Magyarország egyik legrégebbi gourmet étterme, a Budai Vár-beli Arany Kaviár és az Óbudán tavaly megnyitott "új magyar vendéglő", a Gléda. A Bocuse d’Or idei Európa-bajnokságán 12. helyen végzett Pohner Ádámtól a Kistücsök standján lehet találkozni, workshopot tart többek között Dudás Szabolcs és Thür Ádám (Anyukám Mondta; Pizza, Kávé, Világbéke ), az Ikon Debrecen séfje.
Dudás Szilárd elmondta, hogy a rendezvényből befolyt összeget minden évben egy az egyben felajánlják egy alapítványnak. Idén a Debrecen Gasztronómiájáért Alapítvány lesz az esemény kedvezményezettje.
Kóstolgatás, koccintás, ínyenckedés és ismeretszerzés, egyszóval nagy élet a Nagyerdőben jövő hétvégén!
Kiállító éttermek:
Almavirág Étterem (Derecske)
Anyukám Mondta Étterem (Encs)
Arany Kaviár Étterem (Budapest)
Első Mádi Borház (Mád)
Gléda Vendéglő (Budapest)
Gusto13 Bistro & Delicate (Veszprém)
IKON Restaurant Debrecen (Debrecen)
Jankovich Kúria Wellness Hotel és Étterem (Rácalmás)
Kistücsök Étterem (Balatonszemes)
A Leves (Miskolc)
Maszek az utcabár (Debrecen)
Nr8 Étterem (Hajdúszoboszló)
Pannónia Gasztrohajó (Budapest)
Végállomás Bistorant (Miskolc).
Street-foodosok:
Egy füst alatt - BBQ PopUp (Budapest)
Keszegsütő Debrecen (Debrecen)
Meating Burger & More (Nyíregyháza)
Zip’s Beer & Foodtrucks (Miskolc)
Wok to Box (Debrecen).
Cukrászdák:
Mihályi Patisserie (Vác)
Kiss-Virág Cukrászda (Debrecen)
Mákvirág Cukrászda (Debrecen)
Panificio il Basilico (Budapest)
Nárcisz Birtok (Debrecen) (kézműves sajtokkal)
További kiállítók:
Sárréti Chilifarm (Tetétlen)
HEIT TORMA (Létavértes)
Grapoila – Hidegen Sajtolt Olajok (Püspökladány).
Helyszín: Debreceni Nagyerdő
Időpont: 2019. június 14. és 16., péntek-szombat-vasárnap
Jegyinformáció a rendezvény weboldalán, Facebookon pedig itt lehet csatlakozni az eseményhez!
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.