A Déryné Bisztró tematikus rendezvényeiről korábban mi is beszámoltunk, elhozták nekünk az Égei-szigetek beachbárjainak nyári, tengerparti hangulatát vagy közös menüvel mutatkoztak be Balatonfüred legprogresszívebb éttermével, a Mór24-gyel, ahogyan speciális fogásokkal köszöntötték az új évet is. Mostani eseményüknek, a Dinner on Fire-nek, különleges főszereplője is van, mégpedig a konyhába érkezett új berendezés, az egyedi megrendelésre készített Asado grill. A vacsora helyszíne a Déryné rendezvényterme, időpontja pedig február 23-a, 20 óra.
A grillt nem más, mint az angol The Clay Oven Company tervezte és gyártja a Déryné számára, amely piacvezetőként több mint 44 éve szállítja a világ összes csúcséttermébe az Asado es Robota gépeket. Buenos Aires, Barcelona, St.Sebastian, Miami és London – a Temper, a Casa Julian, a Don Julio, a Fogon Asado, a Bar Nestor, a Casa Urola, a Prime 112, a Roka, a Chiltern Firehouse után most már Budapesten is van referenciamunkájuk. A Déryné számára tervezett grill elkészítése, az első kapcsolatfelvételtől a tervezésen át a szállításig 10 hónapig tartott.
Ebben a grillben az ízek élénkebbek, az illatok füstösebbek lesznek, és az aromatikus keményfa egészen különleges zamatot ad a húsoknak, halaknak és a zöldségeknek.
A Déryné folyamatos fejlesztésének és fejlődésének köszönhetően a csütörtök esti vacsorán nyitott tűztéren, keményfán, faszénen és minden más aromatikus füstölő forgácson sülhetnek az ételek.
A Dinner on Fire menüsora teljes egészében az új grillen készül el, ehhez a tüzet és a füstöt a spanyol quebracho keményfa lángja adja. A menüben a különleges érlelt steakek mellett lángolt polipot, thai pisztráng crudót, és égetett pekándiós brownie-t is találunk. A rendezvényre érdemes időben asztalt foglalni, mert összesen ötven férőhely várja a grillezés rajongóit. A halat kedvelők a steak élményt füstölt magnolia levélbe csomagolt Black Codra válthatják.
A Clay Ovens grill ettől a héttől teljes kapacitással üzemel, és képes egyszerre akár 30 steak egyidejű sütésére és pihentetésére. Nem csak a vacsorázni vágyók életébe hoz változást, hanem a Déryné egyik legerősebb műfajába, a hétvégi brunch-ok tematikájába is. Az étterem elve, hogy amikor valami jól működik, akkor kell fejleszteni.
A menü:
WELCOME PINXTOS
paradicsomvelő, créme fraiche és mild padrons, grillezett laffa / faszénen lángolt polip, chorizo és fekete mayo
STARTERS
Tahi pisztráng crudo, pink pomelot, wasabi ponzu / bask wagyu tatar, crispy capers, shreded yolk / Crispy spicy chili beef / napos retek-kalamata saláta
STEAK EXPERIENCE
Standard: 21 napos Dry-Aged Angus New York
Superior: Wagyu Flank 6+, Jack’s creek farm
Extreme: 28 napos, super tender Dry-Aged Spanish Old Cow, Bone-in New York és Wagyu Flank 6+, Jack’s creek farm
GREENS
Égetett piros piquillo sistergő vajas jus-ben / truffle goat cheese smashed potatoes - faszénen egyben sült öreg burgonyából
Chimichurri / Pico de Gallo / Salsa verde / vibráló cognac-green pepper butter
SWEET
Égetett pecan fudge brownie
Az esemény Facebook oldala.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.