Hirdetés

Culinary Open a neve annak a rendezvénynek, ahol hat élvonalbeli német séf mellett Tiago Sabarigo Magyarországról, valamint egy lengyel séf is alkotni fog. A “mi portugálunk” tehát még mindig lendületben, a tavalyi szakmai utazások folytatódnak.

Hirdetés

Tiago Sabarigo, a Michelin-csillagos Costes Downtown séfje a tavalyi Dining Guide TOP100 Étteremkalauzban 92 ponttal az előkelő, országos 5. helyen szerepel a mi listánkban. 2018-ban érdeklődve figyeltük, ahogyan a klasszikus fine dining világában otthonos séf egyre merészebben nyúl olyan magyar ételekhez, mint a töltött paprika, a vadas, a szilvás gombóc vagy éppen a mákos guba.

Tiago és magyar csapata @Costes Downtown Facebook

Tiago a budapesti hídfőállással azonban nem esett ki a nemzetközi vérkeringésből sem. A korábban többek között Gordon Ramsay Michelin-csillagos Pétrus éttermében vagy a szintén csillagos londoni Texture-ben dolgozott portugál szakácsot tavaly a Rolling Pin magazin meghívta Berlinben a Chefsday nevű rendezvényére előadni, majd az Egyesült Államok-beli San José egyetlen Michelin-csillagos éttermében, az Adegában stázsolt többek között a két Michelin-csillagos francia Benoit Sinthon és az egycsillagos portugál Miguel Laffan séfekkel.

Ahogyan a múlt héten Magyarországon járt idei főtesztelőnk, Enrico Crippa is fogalmazott: ha egy séf igazán fejlődni szeretne, utazzon, és építse a szakmai kapcsolatait. Tiagónak ezt nem kell kétszer mondani. Vigye csak a saját és a magyar konyha jó hírét szerte a világban!

A Culinary Open rendezvény honlapja

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS