A Kistücsök a vidék egyik legjobbja, balatoni nyaralások kulináris öröme. Konyháját egyszerűség jellemzi, ételei többnyire helyi alapanyagok felhasználásával készülnek. A szemesi étterem küldte a következő receptet a nyulas versenyre kedvcsinálónak.
Hozzávalók (1 főre):
- nyúl apró hús: 100 g
- füstölt toka szalonna: 20 g
- pörkölt dió: 10 g
- citrom héj finomra vágva
- só, bors
- római kömény
- nagyon kevés csillagánizs
- fahéj
- szegfűszeg
- kardamom mozsárban összetörve
- pici fokhagyma
Elkészítés:
A hús 2/3 részét átdarálom, a maradékot apró kockára vágva teszem hozzá, a füstölt szalonnát szintén apró kockákra vágom és abálva keverem a húshoz. Ízesítem a fűszerekkel és a citrom hámozott héjával, majd juh bélbe töltöm. Forró 200 fokos sütőben vagy grill lapon készre sütöm.
Medvehagyma mustár:
Medvehagyma forrázva sóval és natur étolajjal tartósítva: ezt turmix gépbe rakom. Adok hozzá zöldség alaplevet, mustármag port, dijoni mustárt, cukrot, kevés xantant, és lap zselatint. Alaposan összeturmikxolom, majd habszifonból tálalom a sült kolbászhoz.