Cheval Blanc St-Tropez - Örök luxus az Azúr-parton

SZERZŐ: Király Márton
2023. március 5.
a Château rovat
támogatója a
A provence-i bor hajnalrózsaszínű, az Öböl hullámai azúrkékek, a Cheval Blanc paripájának hófehér színe pedig tökéletesen illik Saint-Tropez halhatatlan színpalettájára.
Hirdetés

Côte d’Azur

Saint-Tropez. A luxus legpatinásabb, legrangosabb neveinek egyike. Hallatára napfényes tengerpart, azúrkék hullámok, behűtött rozé és hófehér vitorlák juthatnak eszünkbe. Az apró, és szó szerint festői település egykor impresszionista festőművészeknek, autóversenyzőknek, uralkodóknak adott otthont, napjainkban filmcsillagoknak, borászoknak, topséfeknek, szupersztároknak kínál fényűző menedéket a nyárra.

Fotó: facebook.com / Cheval Blanc St-Tropez

Az Azúr-part legszebb és legfontosabb településén szó szerint egymást érik a luxusszállások, a döbbenetes azonban az, hogy az összhatás mégsem lesz zsúfolt vagy nyomasztó. Az ide érkezők a legfényesebb luxusban élvezhetik a kényelmes magány fényűző békéjét, az éttermek, a spa-részlegek, a kulturális programok védett buborékot, luxusvárost teremtenek a luxusvárosban.

A Côte d’Azur központjának luxusszállodái közül pedig nem hiányozhat a legfontosabb francia szállodalánc, a rovatunkban többször említett Cheval Blanc szállodája sem.

Történet

A Fehér Paripa 2019-óta ágaskodik az Azúr-parton, negyedikként csatlakozva az impozáns, a Maldív-szigeteki és alpesi szállodát már sorai közt tudó hotelcsaládhoz. A szállodának otthont adó épület története azonban jóval korábban kezdődött.

Fotó: facebook.com / Cheval Blanc St-Tropez

A kastély 1936-ban épült, és sokáig a szintén legendásnak számító Résidence de la Pinéde Hotel működött benne. Az LVMH-csoporthoz tartozó Cheval Blanc 2016-ban vásárolta meg az épületet, de működésükre pár évig még várniuk kellett a vendégeknek.

Az elmúlt évek során az LVMH többfázisú átalakítást, felújítást vezényelt le a kastélyban, hogy a Cheval Blanc színvonalhoz méltó, a vízióhoz passzoló szállodát alkothassanak. A tervezői munkálatok mögött a világhírű építész, Jean-Michel Wilmotte áll, aki a helyi építész François Vieillecroze-zal együttműködve alkotta meg a földi paradicsom e tengerparti kis szeletét.

Fotó: facebook.com / Cheval Blanc St-Tropez

A Cheval Blanc St-Tropez néven újjászületett szálloda megőrizte azt az intimitást, amelyről korábban is ismert volt. A belső terek y varázslatos mediterrán színekben és fényekben tündököl, mindenhol jelen van a fa és a kő, a természetes elemek. A dekorációt Roger Capron kerámiaművész alkotásai egészítik ki.

Fotó: facebook.com / Cheval Blanc St-Tropez

Az építkezéseknek, átalakításoknak volt egy furcsa, terjeszkedő luxusszállodákra nem jellemző célja is. Ahelyett, hogy növelték volna az épület befogadóképességét, a Cheval Blanc St-Tropez csökkentette a szobaszámot. Tették ez azért, hogy minden vendég számára személyre szabott teret, testhez illő szolgáltatást biztosíthassanak. A szobák kialakításánál pedig elsősorban a kényelemre helyezték a hangsúlyt. Wilmotte arra törekedett, hogy megteremtse azt a "kortárs hangulatot és könnyedséget", amely a Cheval Blanc világszerte keresett és ünnepelt, utolérhetetlen jellegzetessége.

Elhelyezkedés

A szálloda közvetlenül a vízparton fekszik. A tengerpart és a hotel között egy sávnyi tökéletes strand található, amelyen apró boltok, éttermek és egy fenyőfák-szegélyezte sétálóút is található. A városka híres tere, a pointillista Paul Signac által is megfestett Place des Lices 10 pernyi sétaútra van.

Paul Signac: Place des Lices /Wikipedia Commons

A szállodának hatalmas terasza is a tengerre néz, a vendégek innen csodálhatják meg a naplementét, vagy egy hűs itallal a kezükben figyelhetik az érkező-távozó luxusjachtokat. Nizza repülőtere másfél órányira található, de aki nem saját hajóval, hanem repülővel érkezik, azt a szálloda által biztosított transzferszolgáltatás egészen a hotel bejáratáig viszi.

Fotó: facebook.com / Cheval Blanc St-Tropez

Személyzet

A kiszolgálás, ahogy az egy ilyen szállodától természetesen elvárható, professzionális - 150 alkalmazott jut 30 szobára. Van fitneszközpont, fodrászat és Guerlain Spa, ahol az öregedésgátlásra összpontosító, személyre szabott kezelésekkel és csúcstechnológiás berendezésekkel várják a vendégeket.

Fotó: facebook.com / Cheval Blanc St-Tropez

A szálloda előtti fehér homokos strandon 60 nyugágy található, a hotel parkjában pedig egy végtelenített medence. A vízi sportok szervezhetők, a vendégeknek lehetőségük van jet ski-t, katamaránt, kite surf-felszerelést bérelni, de búvárkodásra és hajókirándulásokra is van lehetőség.

Szobák

A szobákban Gioponti lámpák, csiszolt tölgyfából készült ajtók, fából készült paravánok és szőnyegek találhatók, amelyek tompított törtfehér színben pompáznak. A fürdőszobák márványból készültek, hatalmas kádakkal, beépített televíziókkal és esőzuhanyokkal, a szekrényekben pedig a Riveira Chic LVMH márkájú, testre szabott kényelmi termékek, Leonor Greyl samponok és kondicionálók állnak a fürdővendégek rendelkezésére.

Fotó: facebook.com / Cheval Blanc St-Tropez

Minden szobában van Nespresso gép és Pascal Hamour teái. A legtöbb szobához terasz vagy erkély tartozik, amely a Földközi-tengerre néz.

Gasztronómia

A La Vague d'Or, Arnaud Donckele séf három Michelin-csillaggal rendelkező étterme olyan ételekkel csábítja a vendégeket, mint a sóban, tengeri moszatban és lime-héjban sütött rombuszhal vagy a Massif des Maures-i gesztenyemézzel és rozmaringgal készített languszta.

Fotó: facebook.com / Cheval Blanc St-Tropez

Az étterem többféle kóstolómenüt is kínál, ezek, hangzatos neveiknek ( Időtlen, Tengeri Utazás, A Föld Kincsei) maximálisan megfelelve olyan gasztronómiai utazásra visznek, melyben a régió nyújtotta alapanyagok a legszebb formájukban tündökölhetnek.

Fotó: facebook.com / Cheval Blanc St-Tropez

De nem csak a vacsorára kínált degusztációs menü az izgalmas. Az ebéd a fenyőfák alatt provence-i élvezeteket kínál: sziklahalleves sáfránnyal, hagyományos Niçoise saláta vagy frito misto. A reggeli is valóságos lakoma: egy kocsi meleg kenyerek széles választékát hozza az asztalhoz mellette a választott tojás, a helyi sonkák, sajtok és farmjoghurtok széles választéka, friss gyümölcsök rengetege gondoskodik a megfelelő napkezdésről.

Fotó: facebook.com / Cheval Blanc St-Tropez

A-listás hírességek, gazdag remeték, világfiak csendes menedéke ez, a Mediterrán Életérzés elegáns francia köntösben. Az 1936-ban épült kastélyba a Cheval Blanc segítségével valami olyasmi költözött, ami tökéletesen passzol a Riviéra időtlen csillogásába.

A provence-i bor hajnalrózsaszínű, az Öböl hullámai azúrkékek, a Cheval Blanc paripájának hófehér színe pedig tökéletesen illik Saint-Tropez halhatatlan színpalettájára.

Forrásunk volt:

1

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram