Az utóbbi években ez a dolog jelentősen megváltozott, ezt bizonyítja a New York Post cikke is, amely arról szól, hogy egy Keven Lee nevű privát séfet kisebb vagyonért azzal bíztak meg, hogy készítsen exkluzív degusztációs menüket az elitközönség számára.
És hogy kik képezik az elit közönséget? Az utóbbi években a Szilikon-völgy mágnásai és más pénzügyi titánok előszeretettel kezdték el használni a fesztivált arra, hogy lazítsanak, tovább építsék a kapcsolataikat, és kieresszék a gőzt, ahogyan az egy millomoshoz illik.
A séf így írta le a helyzetet:
"A klienseim repülővel érkeznek. Hírességek, élsportolók, milliárdosok... nevezzük, ahogy akarjuk őket. Teljesen rám bízzák magukat, csak az a lényeg, hogy akkor is jól lakjanak, ha Michelin-csillagokhoz vannak szokva, és akkor is, ha túlzásba estek valamelyik tudatmódosítóval".
Lee egészen elképesztő összeget, 250.000 dollárt, vagyis több mint 75 millió forintot kap ezért a munkáért. Bár ha belegondolunk, a sivatagban kell főzni, ahol se víz, se áram, és olyan közönségnek, amely a legjobbhoz van szokva. Nem sétagalopp. Lee egy hatfős stábbal dolgozik, van két hatalmas hűtőkamionja, és naponta összesen négyféle ételt készít közel 200 elit vendégnek a Burning Man idején.
Forrásunk volt.