Hirdetés
Hirdetés

Budai ebédmenük világa

SZERZŐ: DiningGuide
2012. március 5.
a TOP100 rovat
támogatója
A pesti ebédmenüket tárgyaló cikkünk folytatásaként, hasonló kritériumok szerint vizsgáltuk a budai lehetőségeket. Kevesebb helyet tudtunk megnézni, de így is, húsznál is több étterembe beültünk.
Hirdetés

A pesti ebédmenüket tárgyaló cikkünk folytatásaként, hasonló kritériumok szerint vizsgáltuk a budai lehetőségeket. Kevesebb helyet tudtunk megnézni, de így is, húsznál is több étterembe beültünk.
- Déli menüt fogyasztottunk, nem a la carte-ot
- Az étel kielégítő minőségű legyen és jóízű
- Az ebédet egy órán belül le lehessen bonyolítani
- Jó közlekedésű helyen legyen (belváros, vagy metró- ill. villamos megálló mellett)
Két csoportra osztottuk az éttermeket:
- Ahol 2000 Ft fölött, arányosan komolyabb feladatnak tartja az étterem a déli menüt
- Ahol itallal együtt kétezer forint alatt könnyeden kijövünk

2000 Ft fölött

Ha az orosz gasztronómia, akkor mindenkinek a budai Vár tövében hosszú-hosszú évek óta magas színvonalat produkáló étterem jut az eszébe. Ugyan nemrég a konyhaművészet csendes mestere, Szása átadta a stafétabotot a korábban az Alabárdos csapatát erősítő Győrffy Árpádnak, de olyan zökkenőmentes volt az átadás-átvétel, hogy ebből semmi sem látszódik. Az Arany Kaviárban tavaly tél óta déli menüvel is szolgál és ahogy írtuk: fogásait nem csicsázza túl, hanem hűen önmagához, ügyelve a lényegre mutatja be az orosz vidék egy lehetséges nosztalgikus verzióját. (7309)
3 fogásos menü: 4900 Ft
4 fogásos menü: 5900 Ft

Hirdetés

A Nobu megjelenéséig „a” japán étteremnek számított Budapesten, de napjainkban sincs miért szégyenkeznie. Sőt…többek mellett szusijaért bármikor érdemes felmászni a Rózsadombra, de az igen baráti áron kínált háromfogásos déli menüje is az élbolyba emeli. A tulajdonosváltás szerencsére nem jelentett szemléletváltás, a beszállítók is megmaradtak, az alapanyagokra így nem lehet panasz. A Fuji továbbra is „nagyon japán”.
3 fogásos menü: 1990 Ft
Manna
Mint Pompom a fa tetején, nagyjából úgy trónol az Alagúton a Manna étterem, amit egyik pillanatunkban szerencsés helyszínnek gondolunk (szép kilátás, pláne az esti fényekben), a másikban szerencsétlennek (ki az, aki a forgalmat akarja bámulni, miközben eszik). Döntsünk bármelyik mellett, attól még a fogások kellemesek maradnak, habár mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni értük.
3 fogásos menü: 3000 Ft
2000 Ft alatt

A Déryné nappal tűnik leginkább francia bisztrónak, pontosabban annak amerikai parafrázisának; a Déryné és Mini családi állapota nagyon emlékeztet a New York-i Balthazaar és Pastis relációjára. Szerencsére nem csak az enteriőr kialakítására fordítottak nagy gondot, de a klasszikus bisztrófogásokra sem lehet panasz. A túrógombóc még mindig kötelező.
2 fogásos menü: 990 Ft

A tavalyi évben tulajdonosváltáson átesett Duna-parti, fél szuterén szárnyas malac étterme igazi meglepetés. Kísérletező bisztrókonyha, általában jó alapanyagokkal és technikai megoldásokkal. Magyaros gyökerek, olaszos beütés. Természetesen többször is visszatértünk. A tesztelések során kiemelkedett a lazackrémleves spenót fettuccinivel és a sörben párolt sertés almás zellerpürével.
2 fogásos menü: 990 Ft
3 fogásos menü: 1290 Ft

Hirdetés

A Janus-arcú hely egykor Karinthy székhelye volt. A vigyorgó fej egy pohár bor mellett falatozik a Szatyorban, míg a szomorúan komor profil egy újság és kávé „védelmében” élvezheti ugyanazon ízeket a klasszikusabb kávéházi hangulatban. Az egyszerű, 890 forintos menü, ital nélkül is igazán egyetemista barát. Imádtuk a szilvásváradi füstölt pisztrángot tormahabbal.
2 fogásos menü: 890 Ft

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram