Hirdetés
Hirdetés

Buda egyik legszerethetőbb kerthelyisége nem nyit ki újra: búcsúzik a Pagony kert

2022. április 19.
Tavaly a nyári estéken szabad asztalt is nehéz volt szerezni a Pagonyban, ígérték is tavaly ősszel a folytatást, idén azonban nem nyit ki többé a Gellérthegy egyik leglazább vendéglátóhelye – ahol történetesen gyerekmedencékben ültek a vendégek.
Hirdetés

A Pagony kert egésze tulajdonképpen egy jól sikerült gegre épült. A kerthelyiség területe korábban a Gellért-fürdőhöz tartozott, ma már a Kemenes út elválasztja egymástól őket. A Gellért Szálló nagy volumenű felújítása alatt is nyitva tartó Gellért-fürdő továbbra is üzemel, a Kemenes útról be is lehet pillantani a kültéri nagymedencére. Az út másik oldalán az egykori gyerekmedencék azonban már az eredeti funkciójuktól megfosztva álltak,

a jó szemű vendéglátósok pedig meglátták benne a pesti romkocsmák budai kuzinját,

és egy felszabadult hangulatú nyári kerthelyiséget álmodtak a kiszáradt kismedencékbe. (A mosdók mellett az egykori zuhanyzók is láthatóak.)

Fotó: Pagony Kert

Az elmúlt években éppen felzárkóztatták a konyhát a helyszín hangulatához és italkínálatához. A korábban mellékesen ételt is kínáló hely egyre inkább valódi kertétteremmé fejlődött, 2021-ben már olyan említésre méltó fogások is kaphatók voltak, mint a Pagony zakuszka házi kenyérrel, a hideg tökleves, rozé kacsamell, de a Pagony burger és a fehércsokis mascarponés céklás brownie is az ízemlékezetünkbe vésődtek a kicsempézett medencék falai között ücsörögve.

A Pagony kert közel tíz éve volt a budai nyarak része, a Gellérthegy esti fényei mellett duruzsoló vendégek épp úgy hiányozni fognak a placcról, mint a vidám, pörgős felszolgáló csapat. Az üzemeltetők búcsúüzenetükben nem indokolták meg a bezárás okát, de a hely státuszát "végleg bezártra" állították.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram