Hirdetés
Hirdetés

Egy illedelmes lány a bulinegyedben: Buda egyik kedvenc brunch étterme megnyitotta pesti egységét is

2022. április 19.
Üde, egészséges, barátságos – a budapesti brunch helyek legcsajosabbja minden bizonnyal a Franziska. Horváth Franciska süteményeinek és többi finomságának bázisát a Budai Vár aljában ismerte és szerette meg a közönség, most pedig eljött a pesti epizód ideje.
Hirdetés

A város egyik legkedveltebb reggelizője, elsősorban – de nem kizárólag! – a tudatosan étkezők körében. A Franziska mesterien egyensúlyoz két világ között: ínyenc finomságaikkal a lemondásokkal teli étrendek követőit is kiszolgálják. Miközben minden ételük jól kitalált, ízletes – és eszünkbe sem jutna róluk a lemondás –, gluténmentes, laktózmentes és vegán reggelik, ebédek és édességek sorát kínálják.

"Nem lehet szimplán csak kivenni egy alapanyagot, és berakni helyette a mentes megfelelőjét, mert a sütés valódi kémiájához az összetevők szoros együttműködésére van szükség" – fogalmazott egy tavalyi Dining Guide-interjúban a tulajdonos és ötletgazda, Horváth Franciska.

Fotó: Franziska Organic

Nem szeretnénk persze kizárólag úgynevezett mentes helyként aposztrofálni a Franziskát, erről ugyanis szó sincs. Leginkább a prémium alapanyagok, valamint termelői és kisüzemi termékek használata jellemzi a Franziska konyháját: alapvető a kovászos kenyér, a saját készítésű granoláik és magkrémjeik kiválóak (utóbbik külön meg is vásárolhatók), a Zha Zhou teáit tartják, 2021 második felében pedig saját cukrászműhelyt nyitottak, amellyel az egészséges tortákra fókuszálnak.

“Szeretnénk nyitni még egy helyet, de egyelőre keressük a megfelelő lokációt" – nyilatkozta tavaly Franciska. "Nekünk alapvetően Buda a közönségünk, nagyon szeretjük Vízivárost és a Duna közelségét, de nyitottak vagyunk Pestre is. Folyamatosan érezzük a nyomást, hiszen állandó érdeklődés övezi a Franziskát" – mondta a tulajdonos, a pesti egység pedig meg is nyitott immár.

Fotó: Franziska Organic

Jó szomszédságban nyitja meg kapuit a pesti Franziska, pár lépésre a Rumbach 3-tól működik a Dobrumba, a Sonkapult, a FIRST Craft Beer & BBQ, egyszóval a bulinegyed nyújt otthont az új brunch bázisnak.

Franziska Pest: Budapest VII. kerület, Rumbach Sebestyén u. 3.

Home of Franziska: Budapest I. kerület, Iskola utca 29.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram