“Ez egy természet ihlette étel. A tavasz mindig a fiatalságot, megújulást, élénkülést és a frissességet juttatja eszembe. A pár hónapos szarvasmarhák is ezt jelképezik. A borjú omlós, lágy textúrája szinte kéri maga mellé a ropogós, zsenge zöldeket és a citrust illetve az alma enyhe savanyúságát.”
Borjúpástétom
Hozzávalók:
- 500 g borjúcomb
- 100 g tejszín
- 100 g jus
- só
- bors
- kakukkfű
A borjúcombot kevés olajon forró serpenyőben körbepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kakukkfűvel együtt alufóliába csomagoljuk és sütőben 110 fokon puhára sütjük. Ha elkészült, kihűtjük, a felét apróra kockázzuk, a másik felét thermomixben pürésítjük a tejszínnel és a jus-vel. (Érdemes jobban visszaredukált, intenzívebb jus-t használni, mert ez kötőanyagként szolgál.)
60 fokig melegítjük, ha kész, hozzákeverjük a kockázott borjúhúst, majd bélbe töltjük, lógatva hűtőben tároljuk.
Almazselé
Hozzávalók:
- 200 g almajuice
- 1 ek. almaecet
- méz
- 1 lapzselatin
A hozzávalókat melegítjük 60 fokig, majd hozzáadjuk az előzőleg hideg vízbe áztatott zselatint és kidermesztjük.
Velő
Hozzávalók:
- 200 g borjúvelő
- só
- citromhéj
A borjúvelőt megtisztítjuk, blansírozzuk, papírtörlőn megszárítjuk, lisztbe forgatjuk és kevés olajon megsütjük, formázzuk, sózzuk és citromhéjat reszelünk rá.
Szardínia majonézzel és szilvaecetes, friss kerti salátákkal tálaljuk.
Fotó: Gadget Fotó - Kiss 'Gadget' Zoltán
Tovább olvasok:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.