Hirdetés
Hirdetés

Betöltötted a 14-et? Vár a McDonald's

SZERZŐ: DiningGuide
2021. szeptember 3.
14-15 éves kortól toborozza a dolgozókat a McDonald's az Oregon állambeli Medfordban.
Hirdetés

A gyorsétteremipar régóta támaszkodik a tinédzserekre, de eddig hangsúlyozottan 16 éves kortól várták őket középiskola mellett bedolgozóként, majd előrelépési lehetőséget és növekvő bért kínálva igyekeztek megtartani őket munkaerőként. Most az Egyesült Államokban, az Oregon állambeli Medfordban nem a 21. század vívmányaival éltek, amikor kitették a messziről is jól látható hirdetést: már 14-15 éves kortól várják a dolgozókat.

Moszkva, Oroszország, 2018

Az USA-ban állama válogatja, hogy milyen életkortól és munkaidőben engedélyezett a dolgozók alkalmazása. A (magyar iskoláztatás szerint) az általános iskolát épphogy elvégző tinédzserek toborzása azonban világszerte hírértékkel bír. A molinó továbbra is ott áll az étterem előtt – erősítette meg szerdán reggel Ashley Fincher üzletvezető az USA Today-nek.

A BBC beszámolója szerint Burger King és a Wendy's egyes éttermei korábban is bátran alkalmazták ezt a módszert. Az országban a járvány miatt bevezetett munkanélküli segély szeptemberben jár le, és a US Today Money szerzője szerint inkább hidat jelenthet, ha a gazdasági válság átvészelésében a tinédzserek felé fordulnak a munkáltatók. Mivel Amerikában sok munkavállaló inkább otthon marad segélyen, ezért a gazdaság elemi érdeke mozgósítani a keresetre vágyókat.

Forrás: 1, 2, 3

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram