Hirdetés
Hirdetés

Bajban vannak Gordon Ramsay éttermei – a neheze pedig csak most jön

SZERZŐ: Király Márton
2022. augusztus 8.
A Gordon Ramsay tulajdonát képező étteremcsoport 6,8 millió fontos kiesést jelentett és több mint háromszáz alkalmazottól kellett megválnia a tavalyi évben, derül ki a frissen nyilvánosságra került adatokból.
Hirdetés

A séf üzleti csoportjának jelentése szerint a tavalyi évben, 2021 augusztusáig bezárólag 6,8 millió fontot veszítettek. 2020-ban, ugyanebben az időszakban is veszteséges volt az üzlet, akkor a koronavírus-járványnak köszönhetően, most pedig az egyre magasabbra szárnyaló infláció nehezíti a sztárséf éttermeinek helyzetét. 

A Gordon Ramsay Restaurant Group az Egyesült Királyságban harmincöt, világszerte pedig további tizenhárom étteremet mondhat magáénak.

Szintén nyilvánosságra került az a tény is, hogy a csoport hárommillió font értékű támogatást kapott a brit kormánytól, hogy a lezárások és korlátozások miatt kialakult, öt hónapig tartó helyzetet átvészelhesse. 

A csoport további nehéz időktől tart, hiszen a növekvő infláció, a csökkenő étteremlátogatási kedv, az ellátási láncok okozta bizonytalanság és kiszámíthatatlanság és az alapanyagok növekvő árai is mind azt mutatják, hogy messze nincsenek túl a nehezén. A Bank of England szerint pedig 2022 utolsó negyedévében további recesszió várható, ebbe pedig már belejátszanak a növekvő energiaárak, és a fogyasztók általánosnak mondható bizonytalansága is, akik e kiszámíthatatlan időkben kevesebbet gondolnak étterembe járásra.

Gordon Ramsay étterme / Fotó: Facebook

Ramsay étteremcsoportja pedig felkészül a legrosszabb forgatókönyvre is. Nem elképzelhetetlen szerintük az akár húsz százalékos bevételkiesés sem, amihez hasonlót az Omikron variáns megjelenésekor is mértek, de azt nyilatkozták, tudják tovább csökkenteni a költségeiket, hogy a további veszteségeket és esetleges bezárásokat elkerülhessék. A csoport egyik meg nem nevezett igazgatója például a korábban megszokott 493.000 fontos éves fizetése helyett 327.000 fontra csökkentett éves bért vihetett csak haza.

Forrásaink voltak:

1, 2

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram