Fekete Gergő már-már megkerülhetetlen alakja a hazai „kenyérkultúrának”, hiszen az elsők között nyitott a fővárosban kézműves pékséget, amely történetét azóta is folyamatos bővülés és terjeszkedés jellemzi. „Amikor Óbudára költöztünk, akkor az volt a fő szempont, hogy legyen egy nagyobb műhelyünk, amihez egy kisebb vendégtér tartozott. Akkor azt gondoltuk, hogy mindez bőven elég lesz, azonban mára kinőttük” – részletezte az Artizán tulajdonosa. „A bővítést lényegében a vendégek harcolták ki maguknak, ugyanis az ő kéréseiket hallgattuk meg, amikor úgy döntöttünk, hogy egy sokkal nagyobb, szomszédos üzlethelyiségbe költözünk, a régi helyen pedig megtartjuk a műhelyünket” – tette hozzá Fekete Gergő.
Az új egységbe költözött a cukrász részleg is, amely így még nagyobb teret és egyben szerepet is kap a cég életében, emellett a Hold utcáról és a Pan’ni-ból ismert Light Lunch menüvel is találkozhatnak a vendégek.
„Szinte már a kezdetektől, mióta Óbudára költöztünk érkeznek a vendégektől kérdések azzal kapcsolatban, hogy mikor lesz ebédmenünk.
Most ennek a kéréseknek is eleget tudunk tenni” – emelte ki a tulajdonos.
A nagyon világos, sarki üzlethelyiség designjának kialakításán ismét Pálmai Angie-vel dolgoztak együtt, így igazán egyedi, letisztult, mégis otthonos miliőre számíthatunk a kényelmes vendégtérben, amely tavasszal és nyáron terasszal fog bővülni.
„Az előző üzlethelyiségünket is megtartottuk, továbbra is műhelyként működik,
sőt, kifejezetten kapóra jön, hogy azt a területet is el tudjuk ott foglalni, ami eddig vendégtérként funkcionált. Így gyakorlatilag lett egy nagyobb műhelyünk és egy teljesen új, szomszédos egységünk” – részletezte Fekete Gergő. „A fókusz itt még mindig a kenyéren és a pékárun van, ehhez adódik hozzá a Light Lunch menü. Tehát bővítjük a kínálatot és a lehetőségeket, de továbbra is pékség és kávézó vagyunk.” Ezt már csak az a tény is jól mutatja, hogy közvetlen közelből érezhetjük és láthatjuk, ahogyan a sütemények és péksütemények készülnek. „Minden helyszínünkön az a cél, hogy be lehessen látni a konyhába, illetve a cukrászrészlegbe. Ez azért is fontos, hogy fenn tudjuk tartani a közvetlen kapcsolatot a vendégeinkkel, ami szerintem elengedhetetlenül fontos része annak, amit csinálunk” – hangsúlyozta a tulajdonos.
Az új üzletben hétköznaponként reggel 6 órától, hétvégén 7:30-tól várják a vendégeket friss pékáruval, kávéval, á la carte rendelhető reggeliajánlattal, emellett a hétköznapokon kétfogásos Light Lunch ebédmenüvel.
Fotók: Curatedbyatelier
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.