Az avokadó magjából lehetséges új növényt nevelni, illetve a mag sötétbarna héjának eltávolításával ehető püré vagy liszt készülhet belőle. És íme, most még egy hasznára fény derült.
Greg Ziegler, a Pennsylvania Egyetem élelmezéstudományi professzora rájött, hogy az avokadómagból természetes ételfesték állítható elő. A mag reakcióba lép az oxigénnel, és a színe narancssárgába fordul. Ziegler és kutatócsapata egy általuk kifejlesztett eljárással a piros és a sárga színt is természetes úton elő tudták állítani a magokból, innen már gyorsan megszületett a Persea Naturals névre keresztelt start-up.
A termékek neve AvoColor lett, és már szénsavas italokban, gumicukrokban, süteményekben és fagyikban is sikerrel alkalmazták. Az avokádótermelő- és feldolgozó cégek is érdeklődnek a felfedezés iránt, így óriási mennyiségű magot lehetne az élelmiszeriparban hasznosítani. A start-up célja az FDA, az amerikai élelmiszerbiztonsági és gyógyszerészeti hivatal által elfogadtatni az AvoColor termékeket.