Hogy született a pulyka lakoma koncepciója?
Az egészben sült ünnepi pulyka kínálatának ötlete az amerikai Wolfgang Puck csapattól érkezett, hiszen számukra ez legalább annyira fontos ünnep, mint a Karácsony. A koncepciót közösen dolgoztuk ki. Amerikában a pulyka tradicionális hálaadási étel, illetve a karácsonyi asztal fontos eleme is. Igyekeztünk felmérni az itthoni piacot és az igényeket. Öröm számunkra, hogy mára már több visszatérő család van, akik tőlünk rendelnek az ünnepek alatt.
A koncepciónak az is része, hogy terhet vegyünk le a családok válláról, hogy a főzéssel töltött órák helyett inkább egymással lehessenek. Semmi mást nem kell tenniük, mint házhoz rendelni az ünnepi pulyka lakomát, tálalni és élvezettel elfogyasztani.
Mit tartalmaz pontosan a menü?
A lakoma egy háromfogásos menüt foglal magában. Az erdei gomba levest sült gesztenye, zsálya és kovászolt kruton teszi teljessé. A főfogás egy egészben megsütött, körülbelül nyolc kilós pulyka, ami a számításaink alapján egy nyolc-tíz fős társaság számára is bőségesen elegendő. A szárnyast burgonyapüré, ropogós bacon, párolt zöldségek, almával és forralt borral párolt vöröskáposzta, hagyományos, fűszeres töltelék kíséri. Klasszikus vörösáfonya szószt és gravy-t adunk mellé. Desszertnek pitét kínálunk, almás, sütőtökös, illetve pekándiós verzióból lehet választani.
Elérhető a menühöz borpárosítás is?
Horváth Máté sommelier által gondosan kiválasztott fehér, illetve vörös bort is lehet vásárolni a menühöz.
Elárulnál esetleg pár kulisszatitkot a pulykáról?
Mivel itthon nem igazán van hagyománya a pulykafogyasztásnak, meg kellett találnunk a megfelelő beszerzési forrást. A Norfolk Bronzpulykára hosszas kutatás után esett a választásunk. Ennek a húsnak kiemelkedő a minősége, emelett pedig a mérete is ideális. Maga a pulyka készítés meglehetősen hosszú folyamat, a hús pácolást is igényel. Ezért mindenképpen fontos előrendelni.
Nehezített terep volt, hogy Magyarországon nem ünneplik a Hálaadást?
Nehezen lehetett felmérni a kezdetekben, hogy mekkora lesz az igény az ünnepi pulykára a Hálaadás apropóján. Az osztrák származású, de évtizedek óta az Amerikai Egyesült Államokban élő séflegenda, Wolfgang Puck egyik ikonikus fogása a pulyka. Bíztunk abban, hogy Budapesten sem csak a karácsonyi időszakban számíthatunk rendelésekre, hiszen nagyon sok expat él hazánkban, akiknek ez legalább olyan fontos ünnep, mint a Karácsony. Ez most már a harmadik éve lesz a pulyka lakomának, és egyre nő iránta az érdeklődés a Hálaadás napjaiban is, Karácsonyról pedig nem is beszélve.
Az ajánlat elérhető 2023 november 19-26 és december 15-27 között.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.