Amanera – Casa Grande és 25 casíta a Karib-tengeren

SZERZŐ: Király Márton
2023. szeptember 10.
a Château rovat
támogatója a
Az Atlanti-óceán és a Karib-tenger határán, a Dominikai Köztársaságnak otthont adó szigeten fekszik rovatunk következő szereplője. Az Amanera luxusszentély falai között megtestesül minden, amit a szállodát jegyző cég, a világhírű Aman képvisel, és a trópusi sziget északi partjánál keresve sem találtak volna jobb helyet, hogy álmukat kortárs építészeti valóságba öntsék.
Hirdetés

A dzsungellel körülvett, az Atlanti-óceánra néző Amanera a Dominikai Köztársaság érintetlen északi parti partján, a sziklák tetején helyezkedik el. A Playa Grande híres aranyhomokos strandja felett elhelyezkedő üdülőhely páratlan hozzáférést kínál a vízi sportokhoz és a természethez való visszatéréshez, a dominikai élet fűszerével és ízével átitatva.

Fotó: facebook.com / Amanera

Az Amanera, amelynek neve az ősi szanszkrit és a helyi tiano nyelv "béke" és "víz" szavaiból származik, a tökéletes csendes luxus helyszíne, ötvözi a kifinomultságot a dominikai hangulattal, úgy, ahogy csak az Aman márka képes erre.

A Playa Grande Beach fölé magasodó szemkápráztató főépület, melynek építészeti megoldásai azonnal megragadják a tekintetet és a 25 darab, a szálloda birtokán szétszórva található magánlakosztály, avagy casíta a legmagasabb, Aman-színvonaltól megszokott kényelemmel van felszerelve.

A díjnyertes építész, John Heah által tervezett ingatlan tökéletesen illeszkedik a természeti környezet szépségéhez. A többi Aman szállodához hasonlóan az üdülőhely esztétikája itt is hű marad a márka filozófiájához, amely az elegáns minimalizmust és a nyitott tér luxusát hangsúlyozza. A nyitottságra épülő beltéri-kültéri elrendezéssel, a nyers fát és követ felvonultató anyagpalettával az üdülőhely úgy tűnik, mintha egyszerűen a dzsungelből nőtt volna ki; szerény, de lélegzetelállító.

Fotó: facebook.com / Amanera

Az Amanera a második Aman-egység a Karib-térségben (a másik, az Amanyara egy közeli szigetcsoporton található), de ez a márka első olyan szálláshelye, ahol a golf áll a központban. Az ide látogató a márkától megszokott csiszolt letisztultságra és a részletekre való megszállott odafigyelésre számíthat, valamint panorámás tengerparti kilátásra a medencéből és lakosztályokból. Az Aman ragaszkodik a tiszta vonalak, a világos kommunikáció és az ultramagas kifinomultság utánozhatatlan formulájához.

Fotó: facebook.com / Amanera

Az Amanera központja a Casa Grande főépület, amely a lobbinak, a medencének, az étteremnek és a lounge bárnak ad otthont. A kétszintes épület lebegő közlekedőfolyosókkal, végtelen medencékkel és pazar kilátással büszkélkedhet. A drámaiságot visszafogott könnyedséggel ötvözi, a helyben kézzel készített csempézett padlótól kezdve a világossárga és kék színű tapétákig és a kényelmes kilátópontokon elhelyezett nyugágyakig.

Fotó: facebook.com / Amanera

A helyszín

A Dominikai Köztársaság északi partjának egy távoli, esőerdővel borított részén, a parti főút alatt rejtőzködő Amanera egy mérföldnyi pálmafás homokra és az azon megtörő hullámokra néz. Távol van a szigeten nyüzsgő főáramú turizmustól, de közel a legjobb kirándulóhelyekhez. A programok között szerepel túrázás és hegyi kerékpározás az esőerdőben, sznorkelezés és strandtúrák, mélytengeri halászat, vitorlázás és sárkányhajózás valamint bálnales is.

Fotó: facebook.com / Amanera

Az Aman ismét valami újat hoz a helyszínre, valami szokatlant kínál a Karib-térségben. A kiszolgálás barátságos, figyelmes és rugalmas. A sziklára épült Casa Grande, étteremmel, könyvtárral és szivarszobával vár egy végtelenített medencével szemben. A többi létesítmény között van egy spa, teniszpályák és egy edzőterem is. A tervek szerint új spa és klubház épül.

A szobák

Az építészeti virtuozitás folytatódik a hatalmas, nyugodt terű casitákban. A világos falakkal és padlókkal ellátott szobák az üvegajtókon keresztül a trópusi tengerre és az kínálnak kilátást. A lakosztályok rendkívül kényelmesek, beltéri és kültéri ülő- és étkezőhelyekkel, saját medencével.

Fotó: facebook.com / Amanera

Gasztronómia

A konyha a legtöbb hozzávalót a szigeten dolgozó őstermelőktől szerzi be, természetesen beleértve a helyi halászoktól származó napi friss árut. Az öböl fölött festői kilátással elhelyezett főétteremben mediterrán, főként olasz ételeket szolgálnak fel, néhány karibi fogással kiegészítve. A strandklubban salátákat, pizzákat és mexikói fogásokat kínálnak. Az Aman-rugalmasság egyik legszebb példájaként természetesen lehetőség nyílik arra is, hogy a vendég egy szép partszakaszon, erdei tisztáson, esetleg más egzotikus helyszínen költse el.

Fotó: facebook.com / Amanera

Ahogy az egy valódi Amanra jellemző, az üdülőhely csendes és ideális azok számára, akik teljesen privát és nyugodt elvonulásra vágynak. Az szálloda hangulata békés, nyugodt és könnyed; a vendégek a saját tempójukban mozognak, a program sohasem feszített, és a terek soha nem zsúfoltak.

Végül is a recept egyszerű: az Amanera vendégei nem azt érzik, hogy "Isten hozott", sokkal inkább azt, hogy "Isten hozott otthon".

Fotó: facebook.com / Amanera

Forrásaink voltak:

1 2

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram